Isparta’dan da üst düzey yetkililer katılacak

14 Ağustos 2014 19:07

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun düzenlediği sempozyum, perşembe günü Konya'da gerçekleştirilecek Sempozyumda hastanelerin ekonomik, insan kaynakları ve tıbbi yönden daha verimli hale getirilmesi konuları ele alınacak.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından planlanan Sağlık Tesisleri Verimlilik Sempozyumu'nun ikincisi Konya'da gerçekleştirilecek.

İzleme, Ölçme ve Değerlendirme Kurum Başkan Yardımcılığı ile Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından organize edilen ve bir otelde yapılacak olan sempozyuma, Ankara 2. bölge, Konya, Eskişehir, Antalya, Afyon, Isparta, Burdur, Karaman, Niğde ve Çanakkale'den üst düzey sağlık yöneticileri katılacak.

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, Kamu Hastaneleri Kurumu'nun bölgesel olarak düzenlediği verimlilik toplantısının ikincisine ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

Sempozyumun ilkinin Trabzon'da yapıldığını ifade eden Darılmaz, perşembe günü gerçekleştirilecek toplantıda hastanelerin ekonomik, insan kaynakları ve tıbbi yönden daha verimli hale getirilmesi konularının ele alınacağını dile getirdi.

Amacın, halka daha sağlıklı hizmet sunmak olduğunu vurgulayan Darılmaz, şunları kaydetti:

"İllerin genel sekreterleri, hizmet başkanları ile verimlilik birimlerinde çalışanlardan oluşan 210 kişinin yanı sıra kurum yöneticilerimiz toplantıya katılacak. Bizden de 140 personel, başhekimler, yöneticiler, idari Mali işler müdürleri, verimlilikte çalışan genel sekreterlik personelimiz hazır bulunacak. Burada personel, insan kaynaklarının doğru kullanımı, tıbbi cihaz eksiklikleri ve paylaşımı, yanık merkezleri, robotik yürüme cihazları gibi konular ve ihtiyaçlar, sürdürebilirlik açısından Mali analizler ele alınacak. Daha az masrafla daha etkin hizmetin nasıl verilebileceği gibi konular değerlendirilecek."

Bu haber 688 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...