“Isparta´nın Demirel gibi Erkan Mumcu gibi siyasetçiler kazandırdığı günleri yeniden görmek istiyorum”

14 Ağustos 2014 19:10

Basın Kulübünün konuğu olan ITSO Meclis Üyesi Hüseyin Dede, DYP dönemindeki siyasetten ve Isparta'ya kazandırılanlardan bahsetti. Dede, "ben siyasetten hiçbir şey kazanmadım. Siyasette tek kazandığım şey dosttur. Ben çok dost kazandım" dedi.

Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik eden Hüseyin Dede, halkın oyuna sunulmasının önemli olduğunu belirtti. Dede, şöyle konuştu:

MUM IŞIĞI İLE PARTİYE ÜYE YAZDIK

"1980’li yıllarda bu seçimleri Avrupa’da gördük. Orada seçim olur kimseye de bir şey olmaz. Ama bizim ülkemizde böyle olmaz. Ülkemizde seçimlerde parti liderlerine bakarlar. Böyle geldi ama böyle gidecek değildir. Türkiye tahsil ve ileri görüş konusunda bir şeyleri kırdı. İnşallah bundan sonra da böyle olur. Ben Sav’da belediyenin verdiği kahvehanede garsonlukla başladım. Babamızı 7 yaşında kaybettik. O dönemde Isparta denilince akla Süleyman Demirel geliyordu. Yaşımız küçük diye partiye almıyorlardı. 15 yaşındaydım. Kahveye giremiyorduk. Birisi gel 18 yaşında yazarız jandarma gelirse çıkarsın dedi. O

zaman işte siyasete adım attık. 1,5 yıl sonra yurtdışına gittim. Yollara taşlara, Süleyman Demirel, Adalet Partisi yazıyorduk. Yurtdışından döndük, 1980 ihtilali olduğunu öğrendik. Bir Pazar günü şehre indik ya Dede dedi Demirel’i kör bir kazana atmışlar. Biz beynimizden vurulmuşa döndük. Askere gittik geldik, esnaflığa devam ettik. Siyasette boş durutmadılar. Adalet Partisi kapandı. Doğru Yol Partisi kuruldu. O da çok kolay kurulmadı. Mum ışığında giderek partiye üye yazardık. Üyeleri hep gizli yapardık. Demokrat Parti çok farklı bir partiydi. Herkes Demokrat Partiliydi. Süleyman Demirel Ispartalı olduğu için Demokrat

Partili olduk. Keşke bir Demirel, keşke Erkan Mumcu, keşke bakanlar çıkartabilsek tekrar. Bu partide 38 yıldır görev yaptık. Üyelikten başladım haddin olmayarak il başkanlığına geldim. Genel başkan danışmanı oldum. Siyaseti hizmet aracı olarak gördüm. Biz siyasette dost kazandık. Ben siyaset yönden kimseye kırılmadım, alınmadım.

DEMİREL'İ ELEŞTİRMESEYDİ ERDOĞAN'A DA ÇİÇEK VERECEKTİK

Büyüklerimizden aldığımız terbiye şunlardır. Merkez ilçe yönetimindeyken il başkanı odasına girdiğimizde sanki başbakanın odasına girmiş gibi mutlu olurduk. Artık o günlerdeki gibi yok. Biz o gün solcu, sağcı ülkeye hizmet etmek için uğraşıyorduk. O dönemlerde siyasetçi çok değerliydi. Biz önce Bahçeli’ye çiçek verdik. Sonra Başbakan gelecekti. Ama kendisi başka bir ilde Cumhurbaşkanımıza hakarette bulundu.

Isparta’ya gelen tüm partilerin genel başkanlarını karşılayayım dedik. İlk önce Bahçeli geldik, karşıladı. Sonra sayın başbakan geldi. Gelmeden önce Samsun’da Sayın Demirel’i eleştirdi. Buradaki konuşmasında Sayın Demirel’i eleştirmezse çiçeğimizi hazırlamıştık kendisine verecektik. Ama bu olmadı. Eleştirdi. Sonra Sayın Kılıçdaroğlu geldi. Kendisi gereken desteği her gittiği yerde sayın Cumhurbaşkanımıza verdik. Biz de geldiğinde Sayın Demirel’in heykelinin önünde kendisini karşıladık ve çiçeğimizi verdik.

DEMİREL ISPARTA'YA NE YAPMADI?

İnsanların bakış açısı çok önemlidir. Sayın Demirel’in Isparta’ya ne yaptığından ziyade ne yapmadı? Bunu ben soruyorum vatandaşa. Sayın Demirel’in Isparta’ya yaptıklarını saysak ne zamanımız yeter, ne de vaktimiz yeter. Isparta’da Demirel’le Doğru Yol, Anavatan, Demokrat Parti’nin yaptığı hizmetleri çıkartırsak Demirel’in ne yapıp, yapmadığını herkes görür. Bu memlekette Boğazova köylerimizde su yoktu. Her yer çoraktı. Bugün gidin bakın bakalım. Kimlerin sayesinde o su gitti. Isparta’ya fabrika diye bas bas bağırdık.

Isparta’da üniversite, havaalanı, belediye binası, Isparta’da ne varsa Allah bin kere razı olsun Süleyman Demirel’in Doğru Yol ve Demokrat Parti’nindir. Anavatan ve Ak Parti’nin de hizmetleri vardır. Ama lanetlemesine siyaset yapanlara da lanet olsun. Isparta’da bir Demirel çıkmış, Mumcu çıkmış başkasının arkasından mı koşayım.başka biri çıksa onun arkasından koşarım. Isparta’dan çıkmış kişilere laf söyletmem. Isparta dar bölge. 2 kişi bir araya geldik mi siyaset konuşuruz. 3 kişi bir araya geldik mi Ahmet, Mehmet’in arkasından konuşuruz. Bunları bırakalım.

HEPİMİZ BİRBİRİMİZİ TANIYORUZ

Dün hepimiz aynı kulvarsa siyaset yapıyorduk. Demokrat Parti bugün bu duruma geldiyse DP’lilerin birbirini yemesindendir. Biz zamanında bu ülkeye her şey yaptık.

Bu ülkeye bu memlekete kim ne hizmet yaptıysa Allah bin kere razı olsun. Birbirimizi kötülemeyi bırakalım. Geriye koşma şansımız var. Biri çıksın A partiyi diğeri B partiyi kötülesin elimize ne geçecek.

Etrafımızdaki şehirler her şeye kavuştu biz dar bölgede kaldık. AK Parti’nin il başkanı Osman Zabun’la beraber siyaset yaptık. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat’ın babasıyla beraber siyaset yaptık. MHP’den de arkadaşlarımız var. Birbirimizi sevelim. Ben tercihimi değiştirmedim

BEN GEMİYİ TERK ETMEDİM

Parti değiştirmek kolay bir şey değildir. Parti değiştirmek, gemiyi terk etmek herkese makus değildir. Ben gemi terk etmeyi düşündüm ama geminin içinde batmayı yeğledim.

Biz 2 ortak bir ilke edindik. Siyaset yapacaksak hiçbir zaman resmi kurum….

Isparta Belediyesi, bağlı olduğumuz kuruluşlar İstanbul’la anlaştı. Biz siyasete mal olur gidin başka kurumdan alın dedik. Bu dönem Belediye kontenjan üyelik teklif edildi. Bazı şeyler ağrıma gitti. Birisi AK Parti’de birisi MHP’de malı götürecek denildi. Ben sabah ezanı kalkarım beni ve çocuklarımı …..

Ben particilikten almadım hep verdim. Ben hep dost kazandım. Beni hangi partili yolda görse beni kendi partilisinden fazla sever ve sayar.

AK PARTİ'NİN ALTERNATİFİ DP'DİR

Ben bir düğüne ,cenazeye giderim şöyle bir bakarım. Hep demokrat Partililer. Partinin başında biri yoksa, parti parti değilse, Sayın Cumhurbaşkanımız gittikten sonra böyle olmuştur.

Partimizde Tansu Çiller hanımefendinin olması, Sayın Çiller iyi bir liderdi, iyi bir başbakandı. Söylemiyle değil eylemiyle yaptı. Ama maalesef teşkilatları bilmeyişi, teşkilatları değiştirmesi partiyi yüzde 28’de yüzde 9’lara düşürmüştür. Ama Demokrat Parti kısa bir zaman içinde iktidar olacaktır.DP olmazsa bu ülkede hizmet, sevgi ve saygı olmaz. İnşallah Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında artık kendilerine çeki düzen vermeleri durumunda AK Parti’nin alternatifi DP’dir. Başka alternatif yoktur. Bu memlekette elektrik, cami, su yapıldıysa biz varız.

TİCARETE SİYASET KARIŞTIRMADIK

Sapla samanı karıştırmamak lazım. Kamil İnci, 35 yıldır merhaba dediğim bir dostum. Ben ondan 5 yaş büyüyüm. Bana bir gün adımla hitap etmedi. Saygıda kusur etmedi. Kendisi burada LPG bayi idi ben de Sav’da bayi idim. Geldi bana teklif etti. Cenabı Allah’ın lütfüdür. İkimizde birbirimize saygısızlık, saygıda kusur yapmadık."

Bu haber 839 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...