ISUBÜ KAMPÜSÜNE ALİKÖY TALİP

1 Ocak 2020 18:01

Isparta’nın ikinci üniversitesi olan Uygulamalı Bilimler Üniversitesi için yer arayışları sürerken merkeze bağlı Aliköy halkından beklenmedik bir çıkış geldi. Aliköy halkı Eğirdir asfaltı üzerinde askeri poligon bölgesinde kampüs kurulmasını istedi.

Uzun yıllar önce Genel Kurmay Başkanlığı tarafından atış alanı yapılmak üzere köylüden istimlak edilen 3 bin dekarlık arazinin atıl durumda olduğunu sadece 50-60 mevcutlu küçük bir birliğin yer aldığını belirten köylüler;

“Bu alan havan atışları için artık riskli bir bölge haline geldi. Bir yanda Akkent Mahallesi, diğer yanda Aliköy ve Küçük Hacılar köyleri yerleşim alanı arasında kaldı. Poligonun yerleşim alanlarından daha uzak bir noktaya taşınması ve şehir merkezine özellikle Isparta-Konya yoluna yakın bu noktanın Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne devri en mantıklı çözüm olacaktır” fikrini öne sürdüler.

BİZ FEDAKARLIĞA HAZIRIZ

Poligonun bulunduğu alan dışında kalan arazilerin kendi köylülerine ait olduğunu belirten Aliköy halkı, “3 bin dekarlık alanın yetmeyeceğini biliyoruz. Bu arazinin yanında bulunan ve Eğirdir istikametine doğru uzanan yol kenarındaki bölümü de içerisine katarsak burada en az 280 bin dekarlık bir alan ortaya çıkar. Bu da ISUBÜ Yerleşkesine yeter. Bizler arazilerin kamulaştırılmasında gereken yardımı yaparız” taahhüdünde bulundular.

TOKİ’YE YER ARANIYOR ONA DA YER VAR

Bu alanın kuru tarım yapılan bir alan olduğunu da hatırlatan köy halkı, ISUBÜ’ye yer verildikten sonra TOKİ içinde yer kalacağına işaret ederek yetkilileri bu konu üzerinde düşünmeye davet etti.

ÇEVRE YOLU DA BU BÖLGEYE YAKIN OLACAK

İleride yapılması planlanan ve taslak üzerinde yeri belli olan yeni çevre yolunun Toptaş tepesinden gelerek Aliköy-Akkent kavşağının olduğu noktadan Sav Kasabasına doğru ilerlediğini dile getiren köy halkı ‘Eğer bu teklifimiz üzerinde mantıklı bir değerlendirme yapılacak olursa ISUBÜ’nün bu bölgeye yerleşmesi en mantıklı çözüm olacaktır. Teklif bizden, değerlendirmesi devletin yetkililerinden’ sözlerine yer verdiler.

 

 

Bu haber 1515 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...