“250 Gencimizi Rehabilite Ettik”

4 Ocak 2020 11:15

Isparta Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizm ile Mücadele Derneği (UYUMDER) Başkanı İbrahim Uzunköprü ve Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil ile birlikte madde bağımlısı olan ve tedavi süreci devam eden iki kişi dün akşam BLT Türk Televizyonunda yayınlanan ‘Gerçek Gündem’ programının konuğu oldular ve programda hem bu duruma nasıl gelindiğini hem tedavi sürçleri konusunda önemli açıklamalarda bulundular.

UZUNKÖPRÜ; “BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE

DEVLET – MİLLET İŞBİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ”

Dernek Başkanı İbrahim Uzunköprü, Gazeteciler Tarkan Çetin ve Mustafa Baş’ın hazırlayıp sunduğu programdaki açıklamalarında hedeflerinin Isparta’da uyuşturucuya bulaşmış bir tane bile geç kalmayıncaya kadar çalışmak olduğunu kesinlikle başka bir düşüncelerinin bulunmadığını söyledi. Bağımlılıkla mücadelenin devlet-millet işbirliği ile gerçekleşebileceğine dikkat çeken Dernek Başkanı Uzunköprü açıklamasında devletin de her zaman yanlarında olduğunu vurguladı. Başkan Uzunköprü; “Bilindiği gibi bağımlılık ülkemizde yaygın hale geldi. Türkiye’nin en büyük problemlerinden birisi haline geldi. Bu problemi devlet, millet el ele yenebilir. Bu çocuklarımızın kurtulacağına, ülkemize, milletimize en büyük kazanç olacağı, yetişmiş insan olacağına canı yürekten inanıyorum. İşte bizde bu noktadan hareketle UYUMDER’i kurduk. Çalışmalarımız neticesinde bugüne kadar güzel gelişmeler kaydettik. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Geçtiğimiz aylarda bağımlılıkla mücadeleye katkıda bulunmak için bağımlılıkla mücadeleye destek kermesi ve programı düzenledik. Gerek Belediyemiz gerek Valiliğimiz bizi zor günlerimizde yalnız bırakmıyor. Eğirdir yolu üzerindeki Yeni Rehabilitasyon merkezimize geçmemiz hasebiyle, merkezimizin yüzde 100 faaliyete geçmesinin ardından bu konuda daha etkin bir çalışma ve mücadele veriyoruz. Burada bir döner sermaye oluşturmaya çalışıyoruz. Oluşturmak istediğimiz döner sermaye ile merkezin hiç kimseye muhtaç olmadan kendi kendine idare edebilir duruma gelmesi için altyapı oluşturulması için desteğe ihtiyacımız var” dedi.

“250 GENCİMİZİ REHABİLİTE ETTİK”

Isparta Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizm ile Mücadele Derneği Başkanı İbrahim Uzun Köprü, Dernek olarak şuana kadar rehabilite ettikleri uyuşturucu bağımlısı kişi sayısının 250’yi geçtiğini belirterek; “Allaha şükür ki, bu yolda çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir” dedi.

ERBİL; “GÜZEL İŞLER BAŞARDIK,

BAŞARMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Isparta Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizm ile Mücadele Derneği Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil de konuşmasında; “Şuanda Uyuşturucu İle Mücadele Rehabilitasyon Merkezinde 27  gencimiz var. Çok acil almamız gereken 40 kişimiz var, onların ellerinden hep birlikte tutmamız gerekiyor. Bu konuda halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum Zor duruma düşen gençlerin içerisinde bulundukları sorunlardan kurtarılması noktasında UYUMDER olarak bizler ciddi çalışmalar yapıyoruz” dedi. 

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

SÜRECİNİ ANLATTILAR…

Programda daha sonra, programa katılan ve hali hazırda uyuşturucu bağımlılığında gördükleri tedavi ile kurtulan iki kişi de bu sürece anlattılar.

 

Bu haber 1381 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...