BİN´E YAKIN APART’TAN SADECE 20’Sİ KAYIT ALTINDA

6 Ocak 2020 17:39

Isparta Valiliği’nin yaptığı araştırmada Isparta’da apart olarak kullanılan 1000’e yakın bina olduğu ancak bunun ancak 20’sinin Belediye Emlak servisinde ‘apart’ olarak kayıtlı olduğu tespit edildi.

Anadolu Mahallesi’nde bodrum kat bir apart dairesinde kendisini ölüme terketmiş şekilde bulunan Mehmet Bursa’nın dramı bir gerçeği ortaya koydu. Üniversite öğrencileri nedeniyle yoğunlaşan, mantar gibi çoğalan, evden bozma binalarda oluşturulan apart dairelerin çoğu kayıtsız. İçinde kimin, nasıl ve ne şekilde yaşadığını bilen yok. Apartlarda komşuluk ilişkileri ise sıfır düzeyinde.

Isparta Valiliği, Güleda cinayetinden sonra ilimizdeki apartların düzene girmesi ve kayıtlı hale getirilmesi için bir çalışma başlattı. Vali Ömer Seymenoğlu’nun talimatı ile muhtarlardan her mahalledeki apart olarak kullanılan binaların sayısı istendi. Yapılan çalışma sonrasında hazırlanan rapor, Valiliğe teslim edildi. Muhtarlar tarafından hazırlanan rapora göre, ilimizde apart amaçlı kullanılan 1000’e yakın bina bulunuyor. Bu binalardaki daireler sahibi tarafından ücret karşılığı kiralanıyor. Oturanların elektrik, su, doğalgaz aboneliğini üzerine alma zorunluluğu bulunmuyor. Böyle olunca da ikametgah belgesine gerek olmuyor. İkametgah belgesiz yaşamın olduğu apartlarda kimin yaşadığı bilinemiyor. Anadolu Mahallesi’ndeki Mehmet Bursa’nın olayı da bu yüzden. Mahalle Muhtarı’nın kendisini ölüme terkeden adamdan haberdar olmamasının sebebi mahallede yaşadığına dair bir kaydının olmaması.

İşin daha ilginci, Isparta’da 1000’e yakın bina apart amaçlı kullanılırken resmi olarak gözüken apart sayısı 20. Belediye emlak kayıtlarına göre Isparta’daki apart statüsündeki bina sayısı 20. Ama gerçekte 1000 apart bulunuyor.

Bu haber 1362 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...