Davraz’a turistlerden akın

15 Ocak 2020 16:04

Güneşli hava haftasonu tatili ile birleşince halk Davraz Kayak Merkezine akın etti. Kayak Merkezinde yaklaşık 10 bin kişi akşam saatlerine kadar gönüllerince eğlendi.

Haftasonu tatilinde hava şartlarının iyi olması sayesinde Davraz Kayak Merkezi ziyaretçi akınına uğradı. Şehir merkezine 25 km uzaklıkta bulunan 1650 rakımlı Davraz Kış Sporları Merkezine yaklaşık 10 bin ziyaretçi geldi.

Antalya, Burdur, Konya, Afyon, Denizli gibi çevre illerin yanısıra İstanbul gibi kentlerden de ziyaretçilerin bulunduğu Kayak Merkezi’nde renkli görüntüler oluştu. Kimi katalog çekimi için, kimi piknik yapmak, kimi gezmek için gelirken kızakla, poşetle hatta otomobil koltuğu ile kaymaya gelenler de oldu.

Her kategoriye uygun kayak pistleri ile kayakçıların ilgi odağı olan Davraz Kayak Merkezi’nde kalabalık fazla olunca telesiyej tesislerinde metrelerce kuyruk oluştu.

ATEŞ DANS GRUBUNUN VAZGEÇİLMEZ MEKANI

Merkezi Antalya’da bulunan Ateş Dans Grubu da Davraz Kayak Merkezi’nin konukları arasında yer aldı. Sık sık Davraz’a gelen ekip bu haftasonu da Isperia Davraz tesisinde birbirinden güzel danslar eşliğinde unutulmaz bir haftasonu geçirdi.

ULAŞIMI EN KOLAY KAYAK MERKEZİ

Davraz’da 300 yatak kapasitesi bulunan ve kayak merkezinin en büyük işletmesi olan Davraz Sirene Otel Müdürü Mustafa Özbey, bu yıl Davraz Kayak Merkezi’nde sezonun 25 Aralık tarihinde açıldığını ve o günden bu yana yüzde 90 doluluk oranı ile iyi bir sezon geçirdiğini belirterek, 17 Ocak’ta başlayacak sömestr tatiline hazır olduklarını kaydetti. Özbey 31 kilometreyi bulan kayak pist uzunluğu ile Davraz’ın kayakseverler için ideal bir yer olduğundan söz ederek, ‘Davraz Kayak Merkezi ulaşılması en kolay kayak merkezidir. Sezon boyunca ben hiç yolunun kapalı olduğunu görmedim. Kamu kurumları özellikle İl Özel İdaresi ekipleri gece gündüz çalışarak ulaşımı sağlamaktadır’ sözlerine yer verdi.

 

Bu haber 1331 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...