“Doğdukları yerde doyanlar”

21 Ocak 2020 17:32

 Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala,  Sarıidris Kasabası’nda işsizliğin önüne geçmek ve halkı şehre gitmeye muhtaç bırakmamak için belediye öncülüğünde kültür mantarı yetiştiriciliğini başlattı. 

  Bizim derdimiz doyduğun yerde doğmaktır. Belediye olarak insanlara balık yemeği değil balık tutmayı öğrettiklerine değinen Pala: ‘’İnsanlara şehre gidip asgari ücretle nasıl geçiniriz diye düşündürmemeliyiz. Belediyemiz herkese iş imkanı sağlayacak diye bir şey yok. Biz belediye olarak balık yemesini değil, balık tutmasını öğretiyoruz. Biz ne yapabiliriz de bu yokluktan ve fakirlikte kurtulabiliriz diye çalışıyoruz. Sarıidris kasabasına baktığımızda sağı, solu dağ ekilebilir arazi yoksunu bir kasabayız ama mücevher alanımız geniş. Burada hayvancılık yapılabilir, mantarcılık yapılabilir’’ şeklinde konuştu.

İKİNCİ GÖLET SULAMAYA BAŞLAYACAK

  İkinci göletten sulama başlayınca meyvecilik yaptıracaklarını belirten Pala ‘’Burada 2 tane göletimiz var. Bunlarında mümkün olabilecek yani ekilen ve dikilen arazilere su bastırıyoruz. Öbürünün de ihalesi oldu. Tabi ekonomik krizden dolayı biraz ötelendi. Bu sene belki olmasa bile seneye 2. göletinde sulama sistemlerini yaptığımızda yaklaşık 1000-1200 dönüm yerde sulama sahası açacağız. Orada da insanlara elmacılık yaptıracağız. Vadimiz var orada seracılık yapabiliriz. Barkodlu sulama sistemimiz var’’dedi.

 

 

Bu haber 1237 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...