Spor salonu seçerken eğitmen kadrosu tecrübeli olmalı

23 Ocak 2020 17:21

Uzun yıllardır sporun içerisinde bulunan SY SPORT işletmecisi Serap Yünlü, güvenli bir ortamda uygun fiyatlarla kadınlara spor yapma imkanı sunuyor.

İşletmesinde Zumba, Aerobik , Reformer  Pilates ve Mat Pilates gibi branşlarda hizmet veren Serap Yünlü, yeni nesil pilates olan Reformer Pilatesi ve diğer spor branşları hakkında şu şekilde bilgi verdi: “Reformer pilatesten anlatmaya başlarsak  son yıllarda oldukça fazla ilgi görüyor. Tüm kadınların özellikle denemesi gereken kas sistemine yönelik bir program. Hamileliğim de dahil çok güzel sonuçlar aldım. Her kas gruba ait farklı egzersizler bulunuyor. Daha yararlı ve daha kısa sürede sonuç alıyoruz. Cihazla yapıldığı için hem eğlenceli hem de farklı bir pilates haline geliyor. Grup şeklinde olduğu için sıkıntı yaşanabiliyor ama Reformer Pilateste bu sıkıntılarla karşılaşmıyoruz. Hata payı çok düşük bir uygulama.

 MAT PİLATES

 Mat Pilates ise Reformer Pilatesten farklı olarak minder üzerinde yapılan bir uygulamadır. Grup dersleri şeklinde hizmet veriyoruz. Grup dersleri hafta 3 gün oluyor. Mat Pilates adı altından pilates egzersizlerin çoğunu kullanıyoruz ama daha sonra biraz daha bölgesele giriyoruz. Biraz da Fitnes’a kayıyoruz aslında. Bütün eklem ve kas hastalıkları olan herkesin kesinlikle denemesi gereken bir program.

AEROBİK

Müzikle yapılan eğlenceli bir branştır. Step Aerobik ve Aerobik olmak üzere ikiye ayrılıyor. Hareketleri Zumba kadar Latin değil daha sabit ve serttir. Eskide kaldığı için insanlar çok tercih etmiyorlar ama kaardiyo prgramı anlamında çok güzel bir program. Derslerimizin başına ya da sonuna ekleyerek Airobik egzersizleri de yaptırıyoruz. Müzikle olan her şey eğlenceli oluyor’’ ifadelerini kullandı.

SPOR SALONU SEÇERKEN DİKKAT

Spor yapmak için mekan seçiminde bulurken ilk olarak spor eğitmenlerinin alanlarında uzman, eğitimlerini tamamlamış olması gerektiğine değinen SY SPORT işletmecisi Serap Yünlü: ‘’Kişi spor salonuna yazılırken ilk önce eğitmenlerini dikkate almalıdır. Ben burada verdiğim bütün branşların eğitimine sahibim. Üniversite dışında başka illerdeki eğitimlere katılarak belgeler aldım. Bilgime bilgi katmaya çalışıyorum. Kişilerde spor salonlarına gittikleri zaman baksınlar eğitmenler yeterince bilgiye sahip mi diye. Belgelerini nereden alıyorlar, geçerli belgeleri var mı, alanında uzman mı bunlara bakılmalı. Bize başka spor salonlarından bu anlamda sakatlık yaşayıp spor hayatına ara veren insanlar geliyor. Diğer bir faktör ise spor salonunun temiz olmasıdır. Birde spor salonlarının güvenli olması gerekiyor. Kadınlar geldikleri zaman rahat etmek istiyorlar. Bizim işletmemiz sadece kadınlara özel bir işletmedir. Kişilerin spor salonu tercih edecekleri zaman bu hususlara dikkat etmelerini öneririm’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1319 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...