YALVAÇ’A 400 TOKİ KONUTU

27 Ocak 2020 18:06

Yalvaç’a ucuz konut yapımı için ümit beslenen TOKİ’de olumlu gelişmeler yaşanıyor. TOKİ Başkanı Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü’yü başvuru yapmak üzere önümüzdeki hafta Ankara’ya beklediğini söyleyerek davette bulundu.

AK Parti heyetinin ilçe başkanı Alperen Mustafa Özer ile birlikte geçtiğimiz hafta Ankara’da başta TBMM Başkan vekili Süreyya Sadi Bilgiç ve AK Parti milletvekilleri ile yaptıkları görüşmelerde özellikle üzerinde durdukları TOKİ konusunda sıcak gelişmeler yaşanmaya başladı.

Ankara temaslarından sonra Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü’yü makamında ziyaret ederek gelişmeleri aktaran AK Parti İlçe Başkanı Alperen M. Özer başkanında konuya sıcak bakması ile Özgüney sınırları içerisinde yer alan ve Hazine’ye ait arazi üzerinde yoğunlaşıldı.

BÜROKRASİ ARKADAN GELSİN

Perşembe günü ilçeyi ziyaret eden ve Belediye Başkanı ile görüşen AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz TOKİ Başkanı ile telefonda görüşerek konuyu aktardı. TOKİ Başkanı bahsi geçen arazinin Yalvaç belediye sınırlarına alınması konusunun uzun bir süreç alabileceğini bu zaman kaybını yaşamamak adına başvuruyu bir an evvel yapmasının faydalı olacağını belirterek Başkan Tütüncü’yü Ankara’ya davet etti. TOKİ Başkanının ‘Biz işlemleri başlatalım bürokrasi arkadan gelsin’ dediği öğrenildi.

400 KONUT PLANLANIYOR

Yalvaç ile Özgüney mülki sınırına yakın noktada oldukça geniş arazinin Yalvaç Belediyesi mülki sınırlarına alınması için belediyenin çalışmalara başlayacağı öğrenilirken Başkan Halil Hilmi Tütüncü’nün TOKİ’den 400 konut talebinde bulunacağı haber verildi.

YALVAÇ DIŞINDA YAŞAYAN YALVAÇLILAR DA BAŞVURABİLECEK

AK Parti Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Özer, yapılması planlanan TOKİ konutları için ilçede ikamet etmeyen ancak Yalvaç nüfusuna kayıtlı olanların da başvuru yapabileceğini müjdeleyerek, ‘İlçe dışında yaşayan ve burada evi bulunmayan binlerce hemşehrimiz var. Bu onlar içinde bir fırsat olacak. Hiç olmazsa geldiklerinde kalacakları bir evleri olunca her yıl ilçeye gelip bir kaç ay kalma fırsatı bulacaklar. Bizde bürokratik işlemlerin bir an evvel bitmesi için vekillerimizle beraber her türlü gayreti göstereceğiz’ sözlerine yer verdi.

KONUTLAR PAHALI KİRALAR YÜKSEK

Yalvaç’ta konut fiyatlarının yüksek olduğunu ve buna paralel olarak kira ücretlerinin de pahalı olduğunu belirten Yalvaç halkı uzun zamandır ilçeye ucuz konut yapılması için talepte bulunuyor ve bu konuyu özellikle sosyal medyada sıkça dile getiriyordu. Yaşanan bu gelişmeler Yalvaç halkını da memnun etti.

Bu haber 1318 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...