“ISUBÜ’YE AYRILAN Bütçe kasaba bütçesi kadar”

29 Ocak 2020 15:03

CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, yeni kurulan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne yatırım bütçesi verilmemesinden yakındı, siyasetçileri eleştirdi.

CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, 2020 yılında ISUBÜ’YE ayrılan bütçenin kasaba bütçesi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu;

“Bir üniversite ikiye bölünerek içerisinden bir üniversite çıkarıldı. Yani yeni bir üniversite açılmadı. Devlette şu vardır: yeni kurulan bir üniversiteye, hastaneye büyük ödenekler ayrılır. Donanım için büyük ödenekler ayrılır. Dolayısıyla Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin bütçesi Süleyman Demirel Üniversitesi’nden daha fazla olmalıydı ki yatırım yapılabilsin. 11 milyonluk bütçe gerçekten kasaba bütçesi. Bu bütçeyle hiçbir şey yapılamaz.

MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

Vekillerimizin dördünü de göreve davet ediyorum. Gelsinler ISUBÜ’yü adam gibi bir bütçeyle ayırsınlar. Adamların eli dar. Hatta bütçe dışında personel sıkıntıları var. Şu an birçok bölümün müdürü ve sekreteri yok. Yeni kurulan üniversite olduğu için özellikle destek vermesi lazımdı ve çok büyük bütçeler ayırılması lazım. Basında okuduğum kadarıyla kuzey kampüsünden bahsediliyor. ISUBÜ kuzey kampüsü oluşturacak gibi bir şey okudum. Parça parça olmaktansa yeni kampüs ve yeni binalar olması lazım.

TAŞ BİNAYI ÖZEL İDARE ONARSIN

Eski Devlet Hastanesi kampüsündeki Taş Binanın korunması lazım. Bu şekilde bırakılmaması gerekiyor. İçinin restoresi yapılarak oraya bir fakülte sığabilir aslında. Üniversitenin gücü yetmiyorsa Valilik yapsın. Valilik polis karakollarına her birine 2‘şer milyon lira ödeyerek depreme dayanıklı hale getirdi. Aynı yardımı taş bina içinde yapsın. Kaynak gerekiyorsa SDÜ’den kaynak aktarılsın. O bina kurtarılsın. O bütçeyle o iş olmaz. İl Özel İdaresi’nin bütçesi fazla. Tarihi bir yer olarak İl Özel İdaresi orayı yapabilir. Kaynak istenilse bulunur. Hem oradaki ekonomi canlanır. Oradaki çok fazla esnafımız zor durumda. Biliyorsunuz binalar boş, kiralık. Binaların değeri düşük. Bir zamanlar Hastane Caddesi Isparta’nın en değerli caddesiydi şimdi her taraf bomboş.’’

Bu haber 1356 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...