Milli Atlet Duvardan Kadınlara özel spor tesisi

3 Şubat 2020 18:35

Milli Atlet Gamze Bulut Duvar, eşiyle birlikte HG GYM WOMEN’i açarak özel bir tesis kazandırdı. Salonda Reformer, , Zumba, Pilates CrossFit derslerine bir çok özellik var. Ayrıca merkezde sauna da var.

LONDRA 2012 Olimpiyatları'nda gümüş madalya elde eden, daha sonra yasaklı madde kullandığı iddiasıyla gündeme gelen milli atlet Gamze Bulut Duvar, kendisine verilen doping cezası konusunda hukuk mücadelesini sürdürürken diğer yandan da azim ve kararlığını yeniden döndüğü spor hayatı için de gerçekleştirmek istiyor. Aldığı cezanın ardından 2 çocuk sahibi olan ve verilen cezanın 2020 yılı mayıs ayında sona ereceğini kaydeden Milli Atlet Duvar, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda boy göstererek, yeniden Türk Bayrağı'nı dalgalandırmak için çalışıyor.

Isparta’da  bir süredir Avustralyalı Antrenörü gözetiminde çalışan Bulut, kendisine yöneltilen 'Ceza alan sporcular pes eder' yorumuna karşılık, "Türk kadını asla pes etmez" yanıtını verdi. Milli Atlet Gamze Bulut Duvar, kendisi gibi Milli Atlet olan eşi Hakan Duvar ve 2 çocuğuyla birlikte Isparta'da zamanının çoğunu yeniden olimpiyatlarda madalya kazanmak için harcıyor.

                Ayrıca Gamze Bulut Duvar, eşiyle birlikte bayanlara yönelik bir spor salonu açtı. 2. Şubesini açan Duvar ailesi, çok özel bir merkezi de Isparta’ya kazandırdı.

-Bizler sizleri tanıyoruz, ancak tanımayanlar için sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Gamze Bulut Duvar: Milli bir sporcu ve atletim. 1500 metre koşuyorum, orta mesafeciyim. Bu işe 2005 yılında Eskişehir'de başladım. Ortaokul'da beden eğitimi öğretmenimin keşfiyle başladım. Sporu bırakmadım ve zamanla çok iyi şeyler oldu. 2006 yılında Türkiye çapında yarışlara gitmeye başladım. İlk 3'e girmeye başladım. 2008 yılında Fenerbahçe'ye geçtim ve Fenerbahçe Spor Kulübü adına yarışmaya başladım. Orada da çok güzel dereceler almaya başladık. Fenerbahçe'ye girdikten sonra çok geliştim, yıldızım parladı diyebilirim. 2012 yılına 2000-3000 metre engel koşuyordum, 2012 yılından sonra branş değişikliği yaparak 1500 metre koşmaya başladım. 1500 derecede çok güzel dereceler koştum. Aynı sene içinde hem 3000 hem de 1500 metre engelde olimpiyat barajı geçtim. Ama biz şansımızı 1500 metrede kullanmak istedik. 1500 metreden önce Avrupa şampiyonasına gittik. 2012' de Helsinki Avrupa şampiyonasında Avrupa 2.si oldum. Daha çok toy ve heyecanlıydım. Büyük bir arenada büyüklerle yarışıyordum ve biraz korkuyordum. Ama bu korkumu Avrupa şampiyonasında yendim. Ağustos ayında Londra olimpiyatları vardı oradaki hedefimiz final koşmaktı. Final koşmak istiyordum ve finale kalmak en zor şeylerden biridir. Finalde kimin ne koşacağı kimin ne yapacağı belli olmaz. İstediğim oldu, finale kaldım. Aslında çok genç olduğum için kimse benden madalya beklemiyordu ama Londra olimpiyatında 1500 metrede 2. oldum. 2013'te çok kötü bir sakatlık geçirdim, yarışlara çok katılamadım ama 5000 metrede Avrupa şampiyonu oldum. Yaşadığım talihsiz olaydan sonra pes etmedim. 29 Mayıs'ta yarış koşmaya başlayacağım, ilk yarışım büyük ihtimalle Türkiye şampiyonası olacak. Hocam da buraya gelecek ve 2020 Tokyo Olimpiyatları için tam gaz hazırlanmaya devam edeceğim.

-Evli ve 2 çocuk sahibisiniz, spor ve spor salonu nasıl gidiyor?

-Gamze Bulut Duvar: 28 yaşındayım. Eskişehir'li. 2 çocuk annesi. Çocuklarım benim spora tutunmamda en büyük desteğim oldu. Yaşadığım talihsiz olaydan sonra bıraksaydım çocuklarıma pes etmiş bir anne imajı çizecektim ama ben çocuklarıma güçlü olmayı öğretmek istiyorum.  Çocuklarımın en kötü alışkanlığı dambıl kaldırmak.

Eşim de milli bir atlet (Hakan Duvar). Onunla 2009 yılında Eskişehir'deki kampta tanıştık. Soranlara 'koşarak tanıştık' diyorum. 2015 yılında evlenmeye karar verdik. 2016'da kızımızı kucağımıza aldık. Ayrıca eşim Isparta'lı olduğu için burada 2015 yılında ilk HG'yi açtı, orası karma. Aslında benim Isparta'da yaşama gibi bir planım yoktu ama spor salonundan sonra burada yaşamaya karar verdik.  Isparta'ya karşı çok önyargım vardı ama gittikçe bu önyargılarım kırıldı. Eşim bana bu süreçte ve antrenman zamanlarımda çok yardımcı oluyor, her erkeğin yapmayacağı kadar çocuklarımızla dört dörtlük ilgilendi. En büyük şansım Hakan'la evli olmak diyebilirim. Isparta'nın bir spor şehri olduğunu farkettim. Kimse bunu farkında değil bence Isparta'nın en büyük sorunlarından biri bu, kimse Isparta'nın ne kadar verimli bir yer olduğunu bilmiyor. Buranın rakımı çok güzel. Davraz gibi bir yer var. Davraz'da çok güzel bir tesis var ve orada kamp yapmamızı mümkün kılıyor. Kendi branşım için çok güzel araziler var. Gölcük çok güzel ve 4 kilometrelik turları var. Isparta rakımı gittikçe yükselen bir şehir. Koşulacak alanlar o kadar çok ve o kadar verimli ki, şimdi Isparta'ya bir sempatim var. Avustralya'daki hocam da buradan çıkmamam gerektiğini söyledi. O da Mayıs ayında buraya gelecek.

-HG ve HG GYM WOMEN’i açtınız? Ne gibi hizmetleriniz var?

-Gamze Bulut Duvar: Isparta insanlarının en büyük sorunlarından biri sporu iş olarak ve ya hayat tarzı olarak benimsememeleri.  Spor olsa da olur olmasa da olur algısı var, biz bu algıyı değiştirmek için bu yola çıktık. Eşim 2015 yılında ilk HG'yi açtıktan sonra bunu devam ettirmek istedik. İlk HG'nin yeri Özkanlar'daydı sonra Toptancılar Sitesi'ne taşıdık. Orası karma bir salon. Burayı açmak da eşimin fikriydi. Mantıklı geldi çünkü bayanlar diğer salonda çok rahat edemiyordu. Biz sporu maddiyata dayanarak yapmıyoruz, isteğimiz insanlara sporu sevdirmek.

Burayı bayanlar için olan HG Wowen'i 2 ay önce açtık. Bayanlar bölümünde istediğimizi almaya başladık. Biz pazar günleri doğa koşuları yapıyoruz , insanlara sporun ne kadar faydalı olduğunu göstermek istiyoruz. Sporun Isparta'da hatta her yerde bir yaşam tarzı olmasını istiyoruz. O yüzden böyle bir yer düşündük ve salonda her şey var. Reformer pilates,  Zumba dersleri, Pilates dersleri, CrossFit derslerine özellikle ben giriyorum. Ayrıca diyetisyenimiz var. Saunamız var. Yani diğer şubemizde olan her şey ve fazlası var. Sadece bayanlara yönelik bir spor salonu olmasından ziyade bakış açısını değiştiren bir spor salonuyuz. Sağlıklı beslenmeyi ve sporu yaşamın içine almaya çalışıyoruz. Öncelerde bu fikre karşı çıkmıştım ama oturan düzeni görünce iyi ki yapmışız diyorum. Gelen tepkiler çok pozitif. Bayanlar ilgi istiyordu biz de onlara ilgi veriyoruz. Antrenörlerimiz çok ilgili. Daha fazla özel kurs açma planımız var.  Bu kursların içinde tekvando step aerobik, kickboks kurslarımız sürüyor.

 

Bu haber 1427 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...