Isparta 32 Spor fırsat tepti

4 Şubat 2020 17:55

Pembe-yeşilliler, lider Kestelspor’la golsüz berabere kalarak şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun düzenlediği Bölgesel Amatör Futbol Liginde 7. Grupta Isparta’yı temsil eden Isparta 32 Spor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta lider Kestelspor ile golsüz berabere kalarak ağır yara aldı. Pembe-yeşilliler, Pazar günü aldığı beraberlikle ikinci yarıda oynadığı 3 maçta toplam 4 puan kaybederek şampiyonluk umutlarını da azalttı. Geçen hafta lig sonuncusu MAKÜspor’a yenilerek  3 puan kaybeden ve büyük hayal kırıklığı yaratan Isparta 32 Spor lider  Kestelspor’la golsüz berabere kalarak altın değerinde iki puan daha kaybetti.

DERBİDE REKOR SEYİRCİ

Isparta Atatürk Stadı’nda oynanan maçı Bursa Bölgesinden Engin Ferik, Mustafa Uğur Erkan, Osman Karatay ve Veysel Karani Özkan isimli hakemler yönetti.

Karşılaşmayı  TBMM Başkan Vekili ve Isparta Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, her iki kulübün başkanları  ve Yönetim Kurulu üyeleri, diğer protokol üyeleri ve yaklaşık 10  bin dolayında taraftar izledi.

Grup lideri olarak Isparta’ya gelen ve Ispartaspor için olmak ya da olmamak, diğer bir deyişle ya tamam ya devam maçı niteliğindeki Kestelspor maçında Ispartaspor rakibi karşısında tüm gücünü ortaya koydu. Ancak, gücü yeterli gelmedi. Zira, rakibi maçın 40 dakikasını 10 kişi oynamasına rağmen pembe-yeşilliler, 10 kişiye bile gol atamadı. Rakibi ile golsüz berabere kalan Ispartapor bu skorla rakibi ile arasındaki 5 puanlık farkı indiremedi.

OYNANAN FUTBOL

TARAFTARI ÇİLEDEN ÇIKARDI

Karşılaşmanın ilk yarısında atağa bile çıkmakta zorlanan, ikinci yarıda rakibinin 10 kişi kalmasına rağmen tek kale oynayan fakat, bilinçsiz atakları, kaleye şut çekecek futbolcusu olmadığı için kısır çekişmeden öte gidemeyen Ispartaspor, bir sezonu daha heba etti. Ispartaspor’un ortaya koyduğu baskılı oynuyormuş gibi görünüp etkisiz futbolu taraftarları adeta çileden çıkardı. Taraftarlar, artık oynanan oyundan dolayı futbolculara tepki göstermeye başladı. Gol bulup Isparta’dan galibiyetle dönmek için eksik olmalarına rağmen Ispartaspor kalesine yüklenen konuk ekip Kestelspor, defans güvenliğini tamamen bırakmasına rağmen Yeşil –Pembeliler yine gol atma becerisini gösteremedi.

Isparta 32 Spor’da  kırmızı kart cezalısı İlyas Barut ve sakat olan Emre Bozatlı’nın forma giymediği maçta pembe-yeşilliler,  Nurettin Çakır’ın dışında net bir gol pozisyonuna giremedi.  Karşılaşmanın 53. Dakikasında ise Şükrü Can Yılmaz, Nurettin Çakır’a yaptığı hareket sonrasında 2. Sarının ardından kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu arada itirazlarından dolayı Isparta 32 Spor Yöneticisi Emin Ursavaş da hakem tarafından tribüne gönderildi.

Isparta 32 Spor’da karşılaşmanın 70. Dakikasında Volkan Serim, kafasından yara alarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Maçın son dakikalarında Isparta 32 Spor yöneticileri ile Kestelspor Teknik Sorumlusu Hakan Hayati Karaca arasında yaşanan tartışma çıktı. Karaca’ya hakem tarafından kırmızı kart gösterildi.  Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 0-0 sona erdi. 

                Isparta 32 Spor aldığı bu beraberlikle puanını 31’e çıkardı ve 3. Sırada kaldı. Kestelspor ise puanını 36’a çıkartarak liderliğini sürdürdü.  Isparta 32 Spor, bu hafta sonu grupta orta sıralarda bulunan Yatağanspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

 

MAÇIN KARNESİ:

 STAD: Atatürk

HAKEMLER:  Engin Ferik, Mustafa Uğur Erkan ve Osman Karatay.

ISPARTASPOR: Ayhan, Emincan, Ahmet, Efşan, Burak, Nurettin, Fatih (dk.74 Berkay), Güven (dk. 46 İbrahim), Volkan (dk.55 İsa), Timurcan, Enes İlhan.

KESTELSPOR: Mahmut, Şükrü Can, Onur, Osman, Remzi, Halil, Bulut (dk.69 Yılmaz), A. Berke, B. Emre (dk.55 Serhat), Nizamettin, Mehmet.

GOL: Yok.

K. KART: Dak. 53 Şükrü Can (Kestel)

MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:

Dakika 16: Isparta 32 Spor, rakip Kestelspor kalesine ancak bu dakikada gelebildi. Soldan ceza sahasına giren Nurettin’in sert şutunda meşin yuvarlak yan direğin dibinden auta çıktı.

Dakika 28: Isparta atağında Nurettin’in soldan ortasında ceza sahası önünde topla buluşan Volkan müsait pozisyonda ve topa yavaş vurunca top kalecide kaldı.

Dakika 34: Nurettin Çakır’ın soldan sert şutunda kaleci topa hakim oldu.

Dakika 45: Bu dakikada Enes orta sahadan aldığı topla hızla ceza sahasına gelirken rakibi tarafından düşürüldü. Kazanılan serbest atışta top üstten auta gitti. Takımlar ilkyarı sonunda soyunma odasına 0 – 0 golsüz eşitlikle gittiler.

Dakika 53: Sol taraftan gelişen bir atakta Kestelsporlu Şükrü Can, rakibine çelme takınca ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek sahayı terk etti. Kestelspor bu nedenle maçın kalan dakikalarını 10 kişi oynadı.

Dakika. 57: Kestelspor ceza sahası önünde ikili mücadelede rakibi ile kafa kafaya çarpışan Volkan Serim’in alnı açıldı. Bu nedenle sahayı sedye ile terk etmek zorunda kalan Volkan, Ambülansla Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Volkan’ın alnına 8 dikiş atıldığı öğrenildi.

 

 

Bu haber 1320 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...