Senirkent MYO’ dan Türkiye’nin Otomobili projesine destek

5 Şubat 2020 17:20

Senirkent Belediye Başkanı Kadir HEYBELİ’nin girişimleri ile Senirkent Meslek Yüksekokuluna yeni dönem için “Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi ” bölümü kazandırıldı.

Sektörel Danışma Kurulu (SEDAK) toplantısında Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Murat ÖZTÜRK’ün anlatımı ile okulun geçmiş, şimdi ve önümüzdeki dönem için yol haritasının sunumu ile başlayan toplantıda, “Tükiyenin Otomobili” vizyonuna destek amacıyla “Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Programı” açılmasını uygun bulmuş “Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Programı” için gerekli altyapı Senirkent Meslek Yüksekokulu Makine Resim Konstrüksiyon, Mekatronik, Makine, Elektrik, İklimlendirme Soğutma ve Bilgisayar Programcılığı bölümlerinin altyapısı ile sağlanabileceği, ayrıca yeni kurulacak laboratuvar ve Atölye’nin de Senirkent Belediyesi tarafından desteklenerek yapılacağını Belediye Başkanı Kadir HEYBELİ taahhüt etmişti.

Bu kapsamda, Senirkent Belediye Başkanı Kadir HEYBELİ ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Murat ÖZTÜRK, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim DİLER’i ziyaret ettiler.

Ziyaret neticesinde, Prof. Dr. İbrahim DİLER, 2020-2021 döneminde “Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi” bölümü açılmasını uygun buldu.

Bu haber 1353 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...