Isparta AK Gençlik Türkiye finaline kaldı

11 Şubat 2020 17:42

AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi tarafından düzenlenen ‘Münazara Yarışması’nın Akdeniz Bölge Finali Isparta’da gerçekleştirildi. Bölge finalinde Isparta AK Parti Gençlik Kolları’nın çıkardığı takım, birinci olarak Türkiye finaline kaldı.

 AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Genç Münazara’ başlıklı yarışmanın Akdeniz Bölge Finali Isparta’da gerçekleştirildi. Isparta, Adana, Mersin, Burdur, Antalya ve Kahramanmaraş’tan 2’şer kişilik gençlik kolları takımlarından bölge finaline kalanlar Isparta Öğretmenevi’nde düzenlenen yarışmada kıyasıya yarıştılar. ‘Elektrikli Otomobile Türkiye 5 yılda geçecek’ tezini savunan Hükümet grupları ile bu teze karşı çıkan Muhalefet grupları hem bilgi ve birikimleri hem de konuşmaları ile jüriyi etkilemeye çalıştılar. Açılış konuşmaları ve kapanış konuşmaları bölümünden oluşan münazara sonucunda bölge şampiyonu takım belirlendi.

 Isparta, bölge finallerine 2 takım ile katıldı. Gençlik Kolları’nın ‘Müdafa’ isimli takımını oluşturan Yamaç Doğan ile Musa Melih Demirbaşçı, bölge birincisi olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Isparta’nın diğer takımı ile Burdur ve Kahramanmaraş takımı bölge finalinde elendi. Adana takımından bir kişiye de en iyi konuşmacı ödülü verildi.

Isparta’da gerçekleştirilen bölge finali yarışmasına İl Başkanı Osman Zabun, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu ile Genel Merkezi Gençlik Kolları Yöneticisi Ahmet Keleş de katıldı. Yarışma için Akdeniz bölgesi illerinden AK Gençlik üyeleri de Isparta’ya geldi.

AK Parti Isparta Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Güleç’in teşekkür konuşmasından sonra protokol konuşmalarına geçildi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gençlerin ülke meselelerine ilgili ve alakalı olmasının sevindirici olduğunu belirterek “arkadaşlarımızın çalışması mükemmel. Gençlerin bu kadar ilgili ve etkili olması çok güzel. Hem iktidar hem muhalefeti ile çok başarılı bir çalışma. Tebrik ediyorum. Gelecekte siyasette olmanın en güzel basamaklarından birisi burası. Bizim partimiz gençlere önem veriyor. Bu çalışma bizlerden sonra görev alacaklar için iyi bir çalışmadır. Sizleri Isparta’da ağırlamaktan mutlu olduk” dedi.

İl Başkanı Osman Zabun da zoru başaran gençleri tebrik ederek “münazara yarışması zor bir iştir. İster tezi savunun ister AB’yi tezi savunun bilgi birikimini doldurmak önemli. İzleyenleri etkilemek önemli. Isparta’da belirlenen konu başlıkları ile bir turnuva yapılabilir. O konuyu anlatma, seyirciyi etkileme üzerinden bir yarışma düzenlenebilir. Ak Parti bir taraftan siyasetini sürdürürken diğer taraftan da bilgi ve donanıma sahip bir nesli yetiştiriyor. Ak Parti bir siyaset okulu. Ama gençlik kolları milletimizle buluşma anlamında bir yaklaşıma sahip” diye konuştu. Daha sonra Gençlik Kolları Genel Merkez yöneticisi Ahmet Keleş, kürsüye çıkarak bölge finalistini açıkladı.

 

Bu haber 1337 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...