“ÖĞRENCİLERİN TERCİH ETMELERİ İÇİN KENDİLERİNİ GELİŞTİRECEK ALANLAR YARATILMALI”

15 Şubat 2020 11:57

SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Zafer Aktaş, Isparta’da üniversite öğrenci sayısının her yıl azaldığına dikkat çekti. 90 bin olan öğrenci sayısının 68 bine gerilediğini belirten Aktaş, son 3 yılda öğrenci sayısının 24 bin azaldığını söyledi. Isparta’nın öğrenci sayısını artıran ve öğrencinin tercih ettiği şehirlerin başında olması gerektiğini belirten Aktaş, şehrin konumunun bunu hakettiğini ifade etti.

ÖĞRENCİLER İÇİN ALTERNATİFLER OLUŞTURULMALI

Öğrenci Konseyi Başkanı Aktaş, Isparta’da üniversite öğrencilerine yönelik yatırımların kafe ve eğlence mekanlarından öteye gitmesi gerektiğini de belirterek “ben okumak için Isparta’ya geldiğimde 2-3 eğlence mekanı vardı. Şimdi 30’dan fazla mekan var. Öğrencinin ilk gördüğü yer eğlence mekanları, kafeler. Son yıllarda Isparta’da öğrenciye yönelik yapılan yatırımlar kafeden ve eğlence mekanlarından öteye geçmedi. Alternatif yatırımlar oluşturulmalı. Öğrencinin hoşça vakit geçireceği, kendisini geliştireceği ve psikolojik olarak rahatlama bulacağı yatırımlar öğrencinin önüne konmalıdır. Öğrenciye yönelik kurslar düzenlenmelidir. Kurs deyince hemen akla Halk Eğitim kursları gelmemelidir. Sosyal imkanlar artırılmalıdır. Öğrenciye sunulan sosyal imkan bir kafede 101 oynamak olmamalıdır. Öğrencilerimizin kendisini geliştirecek alanlara ihtiyacı var. Eskiden Kafeler Caddesi vardı. Şimdi boşaldı. Öğrenci şehirden çekildi. IYAŞ bölgesi daha cazibeli. Kafeler Caddesi nedeniyle öğrenciler Isparta’ya okumaya geliyordu. Şimdi o tat yok. IYAŞ bölgesinde yatıyor, kafeye gidiyor, okula gidiyor. Hayat bu kadar dar bir kalıpta gidiyor” diye konuştu.

BU DÖNEM UMUTLUYUZ

Isparta Belediye Başkanlığı’na seçilen Şükrü Başdeğirmen’in üniversite öğrencisine yönelik yaklaşımından duyduğu mutluluğu ifade eden Konsey Başkanı Aktaş, “sayın Başkanımız ile seçim öncesinde defalarca biraraya geldik. Daha seçilmeden Davraz’a gezi düzenledi. Şimdi önümüzdeki günlerde yeni bir gezi daha düzenleyeceğiz. Öğrencilere yönelik etkinliklerde sağolsun destek veriyor. Gölcük’te piknik düzenledik. Kendisinin seçim vaatleri arasında şehir kütüphanesi ve gençlik merkezi gibi projeler var. Bu tür projeler ile Isparta tercih edilir olacaktır. Bu projeler Isparta’ya gelmek için bir sebep oluşturacaktır” dedi.

KAPALI DURAKLARA TEŞEKKÜR

Konsey Başkanı Aktaş, otobüs duraklarının da kapalı sisteme dönüştürülerek öğrencilerin  soğuktan korunmasını sağlayan çalışmalar için Belediye Başkanı Başdeğirmen’e teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Bu haber 1330 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...