“Isparta halkının Menfaatleri için hesap sorulmalı”

28 Şubat 2020 17:44

İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, Belediye önü yeraltı katlı otoparkla ilgili sorumluların cezalandırılması gerektiğini belirterek “bir hatanın üstünü örtmek için para harcayamazsınız” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, Belediye önü yeraltı otoparkı ile ilgili Belediye yönetimini bir kez daha ‘hesap sormaya’ davet etti. Tandoğan, şöyle konuştu:

DOĞRUYA DOĞRU

YANLIŞA YANLIŞ

“Biz doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz dedik. Doğru yapılanlara teşekkür edeceğimize, yanlış yapılan şeylerinde karşısında duracağımızı söyledik. Bizim en büyük rahatsızlığımız: şikayetlenme bazıyla çözümlerin üretilemediğidir. En son gündemde olan belediye binasının önündeki katlı otopark vardı. Orada yapılan inşaat hatalarından, proje hatalarından bahsedildi. Hata var. Çözümün ya tadilat ya da yeniden yıkılıp yapmak olduğu söylendi. Komple yıkılıp yapılmasının gerçekten güç olduğunu üniversiten bir hocamızda açıkladı. Bu zorsa tadilata girecek. Bu tadilatında maliyetinin çok yüksek olduğu söylendi. Bende diyorum ki: Her şeyin garantisi var. Her şey sözleşmeyle yapılıyor. Daha önceki dönemde bu inşaatın yapılması için bir müteahhitle anlaşması yapılmıştır. ‘Burada hata varsa müteahhitinden tutunda o ihaleyi çıkarana kadar hepsinden hesap sorun’ dedik.

İTTİFAK VAR DİYE Mİ…

Gördüğümüz üzere söylersek; ‘Hesap sorulmasın, kulağımızın üstüne yatalım. Bu yanlışı bir şekilde telafi etmeye çalışalım ama ileriye dönükte, ittifaktan dolayı birbirimize zarar verecek şekilde olmasın’ diye, Ak Parti ve MHP arasında problem oluşmasın diye bir yaklaşım varmış gibi görünüyor. Bunu sadece ben söylemiyorum. İnanın sokaktaki insanlarda söylüyor. Diyorlar ki : ''Sayın başkanım orada bir yanlışlık ve yolsuzluk varsa, bir hata varsa bunun bedeli ödetilmeyecek mi?'' Bizde diyoruz ki: ''Tabi ki ödetilecek. Bizim takiplerimizde sanki Sayın Şükrü Başdeğirmen'in bunun hesabını sormayacak gibi bir algı var'' diyorlar. Bende diyorum ki: ''Hayır onlar sormayacaksa biz sorarız.'' ‘Size güveniyoruz’ diyorlar. Bunun hesabı bir hata, bir yanlışlık, bir yolsuzluk varsa daha öncede söyledim biz soracağız. Gönlümüz istiyor ki şu anda halkın tercihiyle gelmiş ve şuanda bizimde belediye başkanımız olduğu için Şükrü Başdeğirmen'in sormasını istiyoruz. Isparta halkının menfaatleri var. Zarar Isparta halkı ödüyor. Siz oraya vereceğiniz kaynağı inanın bina yapıp fakir fukaraya ev olarak da dağıtabilirsiniz. Biz bunu da alkışlarız ama siz orada yapılmış bir hatanın üstünü örtmek için para harcayacaksınız. Isparta halkının menfaatine olması gereken parayı başka yerlere aktarımıdır.”

Bu haber 1895 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...