Meslek Lisesinde Atölyeler kuruldu

28 Şubat 2020 17:45

TOKİ Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle desen, grafik-tasarım ve fotoğraf stüdyosu atölyeleri kuruldu.

Akkent TOKİ’deki Meslek Lisesi’nin Müdürü Zafer Ulusoy, yeni bölüm ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

3 ATÖLYE KURULDU

“Grafik ve Fotoğraf alanının Bakanlığımızca belirlediği standart atölyeler var. Bakanlığımız ekim ayında ödenekleri gönderdi. Biz Bakanlığımızın belirlediği o standart listeye göre 3 tane atölye açtık. Bunlardan bir tanesi desen atölyesidir. Öğrencilerimizin temel dersinde desen çizimini öğrendikleri ışıklı ve düz masalardan oluşan bir atölyedir. Biz desen atölyesi olarak 2 tane atölye açtık. Öğrencilerimizi ikiye bölüyoruz. Her birine birer masa veriyoruz. 15 er kişilik 2 sınıfta desen atölyesi açtık. Yine 11’inci sınıfta kullanacakları bilgisayar tasarım destekli bir atölye açtık. Bunu öğrencilerimiz şuan da kullanamayacak. 11’inci sınıfta kullanacaklar. Bu atölyede de 16 tablet ve 16 bilgisayar bulunuyor. En sonunda 150 metre kare büyüklüğünde bir fotoğraf stüdyosu açtık.

SEKTÖRE DESTEK VERECEĞİZ

Bunun yanında bakanlığımızın döner sermaye işletmesine başvurduk. Döner sermaye işletmesi geldiği zaman Isparta ve çevresinde sektörle çalışacağız. Gerek özel kamu kuruluşlarının işleri yapmaya adayız. Öğrencimiz burada öğrenecek ve sektörle beraber çalışacak, sektörün ihtiyacını görecek. Burada atölye kurulmamış olsaydı sektöre, işletmeye gittiği zaman işi bilemeyecektir. Burada işin provasını yapıyor. Aslında şuan okulumuzdaki teknoloji ildeki en yüksek teknolojilerden bir tanesidir.”

Bu haber 1233 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...