Isı yalıtımı ile enerjide dışa bağımlılık azalıyor

3 Mart 2020 15:06

Arma Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Meydan, “tek çıkış yolumuz ısı yalıtımı ve mantolamadır” dedi.

Arma Yalıtım Sahibi Fatih Meydan, İnşaat Zirvesinde şöyle konuştu:

“Şu an Türkiye'deki binaların %80'e yakını yalıtımsız olarak beklemektedir. Türkiye'de 3 milyar metrekareye yakın ısı yalıtım potansiyeli var. Dışa olan enerji bağımlılığımız ve enerji maliyetleri her geçen gün artmaktadır. Son iki yılda da %60'a varan artışlar yaşanıyor ve bu durumdan tek çıkış yolumuz ısı yalıtımı ve mantolamadır. Bizde bu sektördeki açığı görerek 2011 yılında yaklaşık olarak ısı yalıtımı uygulamalarında Isparta merkezde kurulmuş bir firmayız.

 İnsanlar ısı yalıtımını içerideki sıcak havanın dışarıya kaçmaması kısacası dışarıdaki soğuk havanın içeriye girmemesi için içerideki yaşam alanlarının konfor koşullarına uygun yaşanması adına ısı yalıtımı yaptırmaya ihtiyaç duyarlar. Isı yalıtımı konusunda da ısı konfor dediğimiz 22 santigrat derecedeki konfor koşullarını yakalamak için ısı yalıtımı yaptırırlar. Isı yalıtımı çok büyük bir tasarruf elde ettiği gibi binalarda aile bütçelerinde de ciddi tasarrufun anahtarıdır. Çünkü ısı yalıtım uygulamalarıyla enerji olarak dışa bağımlı olduğumuz için biz bunu %60 oranında dış cephelerdeki ısı yalıtımı uygulamalarımızla düşürmüş oluyoruz. Isı yalıtımı: İnşaat sektöründe en fazla büyüyecek mantolama koludur.

Isı yalıtımlı binalar son yıllarda sıklıkla tercih ediliyor. Çünkü insanlar ev alırken, kiralarken ısı yalıtımlı olup olmadığına çok dikkat ediyorlar. 1 Ocak 2020'den itibaren her binanın enerji kimlik belgesinin olması gerekiyor. Enerji kimlik belgesi: Binaların enerji performansını gösteren bir kimlik türüdür. A ve G sınıfı arasında enerji performansını gösteren sınıflar var ve binalar ısı yalıtım değerlerine göre bu performans sınıflarından birine sahip oluyorlar. İlerleyen günlerde enerji kimlik belgesindeki sınıflarına göre belgelendirilme durumları da avantaj veya dezavataj olmak üzere ön plana gelecektir.”

 

Bu haber 1285 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...