Başdeğirmen, “Muhtarlarımızla birlikte yürüyor, hizmet veriyoruz”

12 Mart 2020 15:56

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ve beraberindeki heyet, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Başdeğirmen’e ‘Isparta Muhtarlar Derneğine yakışır hizmet merkezi tahsisi ile muhtarlara gösterdiği ilgi alaka ve desteklerinden’ dolayı plaket takdimi yapıldı.

Türkiye’nin yedi bölgesi, her vilayetinde halk için çalışan bütün siyasi görüşlere sahip olan, rengi, dili, dini ayırt etmeksizin kucaklaşan bir camia olduklarını söyleyen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk konfederasyon olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Amaçlarının halka hizmet olduğunu dile getiren Bekir Aktürk, “Amacımız mahallelerimizde refah seviyesini yükseltmektir. Bunu sizlerle, sizlere yardımcı olarak, sizlerle isteyerek yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Muhtar halk ile devletin arasındaki kutsal köprüdür. Bunun bilincinde hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

Ispartalı muhtarların Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’den çok memnun olduğunu dile getiren Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, “Türkiye’ye örnek olacak bir adımı attınız. Öncelikle çok teşekkür ediyoruz. Ispartalı muhtarlarımıza, gidebileceği, oturabileceği, sosyal faaliyette bulunabileceği fevkalade bir yer tahsis ettiniz. Dışarıdan gelen birisinin muhtara ne kadar değer verdiğinizi, bu muhtarın kendi kişiliğine değil, muhtarın nezdinde Isparta halkına vermiş olduğunuz değerdir. Sizlerin yaptığı güzel, örnek işleri biz harmanlama yaparak diğer illerde tavsiye niteliğinde söylüyoruz.” görüşlerinde bulundu.

Isparta Belediyesi Muhtarlar Müdürlüğünün faal olarak çalışmasından da övgüyle bahseden Aktürk, “Muhtarların nezdinde halkın hizmetiyle sorunuyla ilgilenmesi takdire şayan. Cumhurbaşkanımızın söylediği, uygulamaya koyduğu Muhtarlar Müdürlüğü ve muhtar devlet ilişkisini bire bir uyguluyorsunuz. Bundan dolayı sizlere Türkiye’deki muhtarlarım adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, güzel sözlerinden dolayı Konfederasyon Başkanı Aktürk ve beraberindekilere teşekkür etti. Başdeğirmen, “Bizler şehrimizin daha gelişmiş olması, daha temiz daha yaşanabilir, daha ileriye yürüyebilen modern bir şehir olması için verilen vazifeyi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Hem millet hem devlet düşüncesiyle vatandaş odaklı çalışmalar yaptıklarına değinen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Vatandaşlarımıza ulaşabilmemiz için de en önemli köprü muhtarlarımızdır. Muhtarlarımızla uyumlu çalışamazsak, muhtarlarımızın dertlerini ve isteklerini paylaşamazsak o mahalledeki sorunları görmemiz mümkün değil. Isparta’mızda 2875 sokak var, hangi sokakta hangi sorun var, hepsini aynı anda takip edemeyiz. Burada 44 mahalle muhtarımız ile samimi olarak konuşabilen, kendi mahallelerinde ziyaret ederek istek, talep ve öneri ile sorunları tespit edebilen bir yönetimiz. Mahallelerimizde ekibimizle birlikte Muhtarlar Buluşması toplantıları düzenliyoruz. Sizler bizlere yön veriyorsunuz, verilen yöne karşılıkta hiçbir zaman duyarsız değiliz. Muhtarlarımızla birlikte yürüyoruz” ifadelerinde bulundu.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk’ün, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaretine Genel Sekreter Yasemin Özer, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, konfederasyon yönetim kurulu üyeleri Adana Muhtarlar Derneği Başkanı Ata Ürün, Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gürgen, Osmaniye Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Kama, Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı İdris Çakar ile Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Bu haber 1326 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...