Modernevler Mahallesi Sağlık Ocağına kavuştu

21 Mart 2020 12:50

Modernevler Mahallesi’nde bulunan 30 yıllık evini geçtiğimiz yıl sağlık tesisi yapılması için Sağlık Müdürlüğü’ne bağışlayan 71 yaşındaki Ümmü Dolmacı’nın isteği yerine getirildi. Mahalle Muhtarı Ebru Özbayrakçı’nın da girişimleriyle o ev geçtiğimiz Pazartesi günü itibariyle Aile Sağlığı Merkezi olarak vatandaşların hizmetine açıldı.

Isparta’da hastalar akın akın Aile Sağlık Merkezlerine giderken, bu merkezlere İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bir yenisi daha eklendi. 16 Mart 2020 Pazartesi günü itibariyle Modernevler Mahallesi sakinlerinin hizmetine açılan ASM’den Anadolu Mahallesi sakinleri de faydalanabilecek.  Vali Ömer Seymenoğlu’nun titizlikle üzerinde durduğu bu ASM için İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya’da büyük çaba sarf etti. Hayırsever Ümmü Dolmacı geçtiğimiz yıl Ekim ayında, Modernevler Mahallesi'ndeki yaklaşık 30 yıl oturduğu, 500 metrekarelik evini sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağışladı. Yaklaşık 1,5 milyon lira değerindeki 4+1 müstakil evin devri için Ümmü Dolmacı ve Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, protokol imzalamıştı. Valilikte yapılan devir protokolüyle, evin tadilatının ardından Aile Sağlığı Merkezi hizmeti açılacağı bilgisi verilmişti. Sözünü tutan yetkililer kısa bir sürede o evin ASM olarak açılmasını sağladı. Modernevler Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nde şimdilik 2 Doktor 1 Hemşire ile diğer görevliler hizmet veriyor.

HEM TEŞEKKÜR HEM İSTEKTE BULUNDULAR

Vatandaşlar, Modernevler Camii karşısında açılan Aile Sağlığı Merkezi ile ilgili Vali Ömer Seymenoğlu’na, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya ve Hayırsever Ümmü Dolmacı’ya teşekkürlerini ifade ettiler. Özellikle Çevre yolu bölgesinde ikamet eden bazı vatandaşlar kendi muhitlerine yakın büyük bir Sağlık Ocağı ricasında da bulundular.

 

 

Bu haber 1493 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...