Ispartalı Karatecilerden “Evde kal, hareketsiz kalma” mesajı

27 Mart 2020 15:32

Isparta Karakaş Karate Spor Kulübü sporcuları, tüm dünyayı etkisi altına alan Korona salgını nedeniyle salonlara girişlerin yasaklanmasının ardından bazı dallardaki antrenörler farklı çözüm yolları buldular.

‘ÖNLEMİMİZİ GÜNLER ÖNCESİNDEN ALDIK’

Korona salgı sonrası kısıtlama gelmeden kendi olağanüstü halini ilan eden nadir kulüplerden biri olan Isparta Karakaş Karate Spor Kulübü Kurucusu ve Karate Isparta Temsilcisi Kadir Karakaş, “13 Mart 2020 tarihinde müsabakalarımızın  ‘Pandemi’ nedeniyle iptal edilmesinin ardından, hızlı bir karar ile antrenmanlarımıza ara verdik.  Bu yönüyle spor salonlarına  kısıtlama gelmeden,  kendi olağanüstü halini ilan eden nadir kulüplerden olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü yayılımın önlenmesi için Evde kalmanın ve sosyal uzaklaşmanın çok önemli olduğunun farkındayız.  Lakin bir antrenör olarak sporcularımızın hedeflerinden kopmalarına, kendilerini yalnız hissetmelerine izin veremezdik.

Farklı yaş gruplarında sporcularımız olduğu için korku, endişe veya paniğe kapılmalarını da istemeyiz” dedi.

‘EVDE KAL, AMA HAREKETSİZ KALMA’

Uzaktan eğitim dersleriyle antrenmanların tam gaz devam ettiğini dile getiren Karakaş, “Bu nedenle  fiziksel olarak ayrı olsak da duygusal olarak bağlarımızı sıcak tutmak zorundayız.

İstek oldukça Spor için her yerde imkan olduğunu bildiğimizden   ‘Evde kal ama hareketsiz kalma.’ Sloganı ile evde antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Öncelikle Uzaktan eğitim derslerini aksatmadan, velilerimizin desteğiyle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bugünleri nezaket, sabır ve şükür ile Hep birlikte omuz omuza atlayacağımıza canı gönülden inanıyoruz” şeklinde konuştu.

‘SÜREKLİ BİZİMLE İLETİŞİM HALİNDE OLDULAR’

Sporcu velisi Hasan Hüseyin Yükselmiş ise “Karakaş Spor Kulübü  olarak  bu zorlu süreçte, sürekli bizimle iletişimde oldular. Çocuklarımıza bir antrenör bir baba gibi göstermiş olduğu ilgi alaka ve yönlendirmeleri sonucunda evimizde de evde kal sloganıyla sportif çalışmalarımıza devam etmekte olup hocamıza tekrar teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

‘ÇÜNKÜ KARATE EVE SIĞAR’

Üniversite Hukuk Fakültesi Son Sınıf Öğrencisi, Siyah Kuşak ve Hakem Elif Aydoğmuş da aktif spordan kopmalarının mümkün olmadığını belirterek, “Sporun her türü vücuda katkı sağlar, bağışıklığı güçlendirir. Spor yapmak kimileri için sadece bir aktivitedir ama benim için değil. Özellikle karate artık benim hayat rutinim içinde, her gün su içmem gibi var olan bir şey. Bu yüzden salonda olmasam da, antrenmanlarımıza ara versek de karate yapmaya devam! Çünkü karate eve sığar” dedi.

Emekli Hava Astsubayı Sporcusu Osman Bayram  ise “Evde kalın ama spor ile kalın, hareketsiz kalmayın” diyor.

 

Bu haber 1357 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...