“Asfalt, bina her zaman yapılır ama insanların sağlığı bizim için çok daha önemli”

27 Mart 2020 17:46

Atabey Kaymakamlığı ile Atabey Belediyesi, ilçe merkezi ve köylerindeki kimsesi olmayan, yalnız yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarına 2 öğün yemek dağıtıyor.

Atabey’in tecrübeli Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, devletin belediyelere dağıttığı payda 3 ay boyunca kesinti olmayacağını belirterek “bu paranın tamamını sosyal belediyecilik faaliyetlerinde kullanacağız” dedi.

Koronavirüse karşı mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yönelik Vefa Grubu çalışmaları hızla devam ediyor. Atabey Kaymakamlığı ile Atabey Belediyesi, bir üst çıtayı çıkıp, 65 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaşlara 2 öğün yemek dağıtımı yapıyor. Isıtılabilir paket kaplarla her gün birçok vatandaşa sabah kahvaltısı ve öğlen yemeği dağıtılıyor. 

Atabey Kaymakamı Göksu Bayram, ilçe Vefa Sosyal Destek Grubu’nun çalışmalarının devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:

“Evde kal uygulamasının sebebi kişilerin hem kendi sağlıklarını hem de toplumun sağlığını tehlikeye sokabilme ihtimallerinin olmasıdır. O noktada da bizlerde Vefa Sosyal Destek Gruplarını tüm ilçelerimizde olduğu gibi Atabey'de de kurduk. Sayın valimizin koordinasyonunda bu süreçte yürümeye devam ediyor. Sosyal Destek Grubu çalışmaları noktasında tüm vatandaşlarımıza ilk elden bir kere yardım ulaştırmaya çalışıyoruz.

Onun dışında bazı vatandaşlarımız çoluğu çocuğu olmadığı için onlar evde tek başlarına yaşamaktadırlar. Bu yüzden dışarıya çıkamama durumuyla karşı karşıya kalmaktadırlar. Biz bunu oluşturduğumuz ekiplerle birinci elden gidermeye çalışıyoruz ve haneleri tek tek ziyaret ederek onların ihtiyaçlarını alıyoruz.Bu çalışmaları da yaparken başta Atabey Kaymakamlığı ve Atabey Belediye Başkanlığı ile koordineli bir şekilde bu süreci yürütüyoruz. Şu ana kadar da öyle zannediyorum ki bütün vatandaşları hane hane ziyaret ettik. Gerekli çalışmaları gerçekleştirdik. Buradan şunu söylemek istiyoruz ki: 'Evde Kalın' diyoruz. Çünkü hayatlarınız çok önemli. Bizler için değerlisiniz. Evlerinizde kalmanız bizim için çok önemli. Lütfen bizim yaptığımız çalışmalara da kişisel olarak bu şekilde desteklerinizi sunun istiyoruz.”

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIMIZ

DAHA SAĞLIKLI VE MUTLU OLSUN

Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy da ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ bilinci ile hareket ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Sayın Kaymakamımızın da açıkladığı gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, bakanlığımızın Sayın valimizin koordinasyonunda ilçemizde de kaymakamımızın koordinasyonunda Vefa Destek Grubu oluşturuldu. Kaymakamımız bununla ilgili komisyonlar belirledi. Bizim partimizin ilk kuruluşundaki temel prensiplerden biri de, 'İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın'.Onun için 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın daha sağlıklı, daha mutlu ve huzurlu şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için Sağlık Müdürlüğümüzdeki tüm personeller ellerinden gelen her türlü gayreti, çabayı evlerin de duran vatandaşlarımıza yapmaktadırlar.

SICAK YEMEK GÖTÜRÜYORUZ

     Bu inançla başta Sağlık Bakanımıza, İl Sağlık Müdürlüğümüze, İlçe Sağlık Grup Başkanımıza ve tüm sağlık personellerine saygılarımızı sunuyorum. Sosyal Yardımlaşma Vakfınca tespit edilen vatandaşlarımızın da evde daha hijyenik bir ortamda yemeklerini yiyebilmeleri için bu kapsamda Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Belediyemiz ortaklaşa evlere  sıcak yemek götürülmesi noktasında çalışma oldu. Bugünde sayın kaymakamımızla birlikte bunu başlattık. Hafta da bir gün kahvaltı malzemelerini tespit edilen vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Bu süreçte bu vatandaşlarımızın evde yemeklerini yeme ihtiyacını karşılayacağız. Bu mücadelede başta Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte sağlık çalışanlarımız hayret göstermektedirler. Vatandaşlarımız konan kurallara uyuyorlar. Sağlığımız için 'Evde Kal, Sağlıklı Olalım' diyoruz.”

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİNİN TAM ZAMANI

Atabey’in tecrübeli Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, devletin belediyelere dağıttığı payda 3 ay boyunca kesinti olmayacağını belirterek “bu paranın tamamını sosyal belediyecilik faaliyetlerinde kullanacağız” dedi.

Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, AK Parti belediyeciliğinin gönül belediyeciliği ve sosyal belediyeciliğin merkezi olduğunu söyledi. Bu doğrultuda bu süreçte de topluma yönelik önemli sosyal projeler geliştirdiklerini kaydeden Atasoy, koronavirüse karşı mücadele kapsamında evden çıkma yasağı uygulanan 65 yaş üstü vatandaşlara her türlü hizmetin ve kolaylığın sağlandığının altını çizdi.

Atabey Belediye Başkanı Atasoy, devletin 3 ay süreyle belediyelere gönderdiği katkı payından borç kesintisi yapmayacağını da belirterek “Maliye Bakanlığımız 3 ay belediyeden kesinti olmayacağını açıkladı. Bu paralar ‘koronavirüs mücadelesi kapsamında kullanın’ dendi. Şu an sosyal belediyecilik zamanı. Sosyal belediyecilik ile ilgili tüm vatandaşlarımıza hizmet götürmek zorundayız. Asfalt, bina her zaman yapılır ama insanların sağlığı bizim için daha önemli. Partimizin ilkesi gereği ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyoruz. Halkımız devletimizin kurallarına uysun ve evde kalalım” diye konuştu.

 

Bu haber 1279 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...