Günde 5 bin kişi ile diyalog halindeyiz

8 Nisan 2020 17:32

Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi, koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan kararların uygulanması ve halka duyurulmasında muhtarların önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Evden çıkması yasak olan 65 yaş üstü vatandaşların muhtarlardan en çok talebi; maaş çekimi, ilaç temini ve market alışverişi.

Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi, korona sonrasında yapılan çalışmaları anlattı. Isparta merkezdeki 44 mahalle muhtarının koronavirüs sürecindeki çalışmalarını anlatan Dernek Başkanı Büyükleblebi, muhtarlık müessesesinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığının altını çizdi. Büyükleblebi, şöyle konuştu:

VATANDAŞIN EN KOLAY ULAŞTIĞI BİRİM: MUHTARLAR

“Öncelikle bütün muhtarlarımız sahada. Vatandaşımızın en kolay ulaştığı birim muhtarlarımız. Vatandaştan gelen istek, talep ve sıkıntılarını direk alabiliyoruz. Vefa Destek Grubu çalışmalarına yardımcı oluyoruz. Vatandaşlarımız 112, 155, 156’yı direk arayarak yardım alabiliyor. Ama muhtarlarımızı da arayan vatandaşlarımız var. İlaç sıkıntıları oluyor, marketten alışveriş ihtiyacı oluyor. Maaş çekme konusunda yardım isteniyor. Muhtarlarımız tüm bu ihtiyaçları karşılıyor.

DEVLETİMİZ MUHTARLARA ÖNEM VERİYOR

Muhtarlık müessesesinin önemi her zaman ortada. Devletimiz de bu müesseseye önem ve ilgiyi gösteriyor. Bugünlerde muhtarlık müessesesinin ne kadar önemli olduğu ortada. Muhtarlarımız devletimizin aldığı kararların uygulanmasında önemli bir görev üstleniyor. Aynı zamanda vatandaşlarımızın isteklerini alıp, yetkili kurumlara bildiriyoruz.

VALİMİZE DİREK ULAŞABİLİYORUZ

Isparta’da çok güzel birliktelik var. Sayın Valimize istediğimiz zaman ulaşabiliyoruz. Vatandaşımızın isteklerini anında iletebiliyoruz. Sayın Milletvekilimiz Recep Özel Bey sürekli arıyor ve bizden vatandaş adına bir talebimiz olup olmadığını soruyor. Bu duyarlılığı ve ilgisinden ötürü teşekkür ederiz.

EN ÇOK TALEP MAAŞ ÇEKİMİ VE İLAÇ

Vatandaşlarımız genelde maaş çekimi konusunda yardım istiyor. Kendisinin çekmesi gereken konularda 112 ve 155’e yönlendiriyoruz. Banka kartı ile maaşı biz kesebiliyoruz. Ondan sonra da en büyük talep ilaç temini noktasında. Muhtarlarımız ilacı eczaneden alıp, vatandaşımıza götürüyor. Isparta’da salep dağıtan muhtarımız da var, başka bir ilde vatandaşımız sıkıldı diye davul çalan muhtar da var. Muhtarlık en kolay ulaşılan birim. Vatandaşımızın sorunlarının giderilmesinde muhtarlık müessesesi aktif rol oynuyor ve çok önemli.

HER MUHTAR GÜNDE 100 KİŞİ İLE MUHATTAP OLUYOR

Bize her türlü konuda soru soruluyor. Biz vatandaşımızın sorularını anında cevaplandırıyor. Tedbirlere alakalı her türlü konuyu vatandaşlarımıza bildiriyoruz. Şu anda muhtarlarımız günde 100 kişi ile diyalog içinde. Soru-cevap, talep-başvuru vs. Her muhtar 100 kişinin sorununun çözümü ile alakalı çalışma yapılıyor. Gün içinde en az 5000 kişi ile temas halindeyiz.

MUHTARLAR OLARAK TEDBİRLİYİZ

65 yaş üstü muhtarlarımız var. Kamu görevlisi olduğu için çalışmalarını yapıyorlar. Biz de Muhtarlar Derneği olarak tedbirlerimizi aldık. Muhtarlık ofislerine muhtarlarımızın cep numaralarını yazdık. İlk sıralar vatandaşlarımız muhtarlığa çay sohbetine gelmeye başlamıştı. Muhtarlıklarımızı kapattık, telefonlarımızı astık. Genelde telefon ile irtibat halindeyiz.”

MAHALLELERDE ACİL İHTİYACI

OLANLAR TESPİT EDİLECEK

Isparta Muhtarlar Derneği, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in isteği doğrultusunda koronavirüs sürecinde işini kaybedip dara düşenler tespit edilecek.

Muhtarlar Derneği Başkanı Büyükleblebi, bu konuda şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızın bizlere talimatları var. Bu istekleri yerine getirmek için 44 mahallemizde sahada çalışıyoruz. Belediye Başkanımız, muhtarlardan saha tespiti konusunda bir çalışma istedi. Darda ve sıkıntıda olan vatandaşlarımızın tespiti ve Belediyeye bildirilmesi konusunda çalışıyoruz. Sayın Belediye Başkanımız bu konuda çok duyarlı. Dara düşen vatandaşın mutlaka Belediyeye bildirilmesini istiyor.

Şu anda tüm muhtarlarımıza söylendi. Vatandaşlarımız muhtarına gitsin, müracaat etsin. Bizim atladığımız, ulaşamadığımız olabilir. Çalışırken işsiz kalan mahalle sakinlerinin tespiti için çalışıyoruz. Bu tespiti yaptıktan sonra Isparta Belediyemize bildireceğiz. Koronavirüs olayından sonra işsiz kalan, dara düşen sakinlerimizin tespitini yapıyoruz. 44 mahallede bir tespit yapacağız. Şu an en çok ihtiyacı olan acil ihtiyacı olan vatandaşlarımızı tespit etmeye çalışıyoruz. Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok duyarlı. Bizimle devamlı irtibat halinde. Bizden sürekli bilgi alıyorlar.

DEVLETİMİZE YARDIMCI OLALIM

Gökçay benim muhtarlığım hudutlarında. Gökçay’a gelen-giden çok oluyor. Ama Emniyet güçlerimiz girişleri kapattı. Gelen vatandaşlarımızı uyarıyor. Isparta’da öncelikle sağlık personelimiz başta olmak üzere Valiliğimiz, Belediyemiz, Emniyetimiz ve diğer kurumlarımız özveri ile çalışıyor. Ama bizler de vatandaş olarak sorumluluklarımızı yerine getirip, onlara kolaylık sağlamalıyız. Mesire yeri giriş yasağı 10 gün önce gelmesine rağmen hala gelenler oluyor. Koronavirüs ile mücadelede emek veren kurumlara ve kişilere vatandaş olarak yardımcı olmak zorundayız.

 

 

Bu haber 1269 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...