Tüm işverenlere ulaşmayı amaçlıyor

7 Nisan 2020 17:39

MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan, genel merkez katılımcıları ile birlikte Isparta MÜSİAD üyeleri ile online toplantı yaptılar. Toplantıda İşkur nezaretinde yürütülen ve içinde bulunduğumuz ‘mücbir sebep’ dolayısıyla iş dünyasına sunulan ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve ilimizde Koronavirüs salgını karşısında iş hayatının sekteye uğramaması için bir dizi önlem alındı. Bu önlemler kapsamında hayata geçirilen ‘Kısa Çalışma Ödeneği’nin nasıl kullanılacağı, kimlerin nasıl yararlanacağı soruları da sıkça sorulmaya başlandı. İşte bu soruları birinci derece muhatap kurum olan İşkur’la yaptığı online toplantıda MÜSİAD Isparta Başkanı Yalçın Baysan, cevap aradı. Toplantıda soruları İşkur Müdür Yardımcısı Mustafa Höke ve Uzman Sedef Öksüz yanıtladı. Toplantıya Isparta’dan Müsiad üyelerinin yanısıra MÜSİAD Genel Merkezi’nden Yerel Üst Kurulu Başkanı Ahmet Şekerli, Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Abalı ve Yerel Komitesi 2. Bölge üyesi Ahmet Güler de eşlik etti.

Online toplantıda katılımcılara ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ hakkında bilgi veren İşkur Müdür Yardımcısı Mustafa Höke, istihdam seferberliği destekleri arasında yer alan bu desteğin, 3 ay süreyle sağlanacağını, gerekli olması halinde Cumhurbaşkanlığı’nın talimatı ile bu sürenin uzatılabileceğini ya da hayatın normale dönmesi halinde durdurulabileceğini kaydetti. Höke, istihdamı koruma amaçlı bu destekten 4 hafta işi durduran tüm işyerlerinin yararlanabileceğini ifade ederken, başvuruların şirket yetkilileri tarafından yapılacağını, geriye dönük 450 gün ve son 60 gün sürekli çalışmış olma şartının arandığını kaydetti. SGK ve Maliye borcu olan işletmelerin de bu destekten yararlanabileceğini söyleyen İşkur Müdür Yardımcısı Höke, ödemelerin çalışanların banka hesaplarına yatırılacağını ve 5 Mayıs’ta ödemelerin başlayacağını ifade etti.

Bu destekten yararlanmak için tüm işlemlerin internet ortamından yapılabileceğini hatırlatan Uzman Sedef Öksüz, evrakların eksiksiz tamamlanmasını istedi. Özellikle işyeri sicil numaraları, çlışanlara ilişkin istenen bilgilerin tam doldurulması gerektiğine işaret eden Öksüz, başvuruların ardından evrakların İzmir’de incelendiğini ve uygun görülmesi halinde bilgilerin yine internet ortamından verileceğini söyledi.

Yaklaşık 1 saat süren toplantının oldukça verimli geçtiğini kaydeden MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan, “Bu süreci inşallah kısa sürede atlatacağız. İş dünyasına sunulan bu tür destekler çok önemli. Vergi ve diğer borçların ertelenmesinin yanısıra bu tür istihdamın korunmasına yönelik desteklerin sağlanması bizler için bir can simidi olacaktır. İşleri sekteye uğrayan, işçisine maaş ödemede zorlanan tüm işverenlerin bu destekten yararlanmasını istiyoruz” dedi.

Toplantıya katılanlar da bu bilgilendirmenin kendileri için yararlı olduğunu ifade ettiler.

Bu haber 1306 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...