Dağlı: Benim için varsa yoksa tekvando

14 Nisan 2020 16:43

Ispartalı Milli Sporcu Kübra Dağlı, Tekvando sayesinde disiplinli olmayı öğrendiğini dile getirerek, herkesin en az bir sporla ilgilenmesi gerektiğini dile getirdi. 

Tekvando poomse kategorisinde dünya ve Avrupa şampiyonu olan Ispartalı  milli sporcu Kübra Dağlı,  tekvandonun hayatının tamamı olduğunu belirterek, gününün 5-6 saatini antrenman yaparak geçirdiğini söyledi. Tekvando sayesinde disiplinli olmayı öğrendiğini dile getiren milli sporcu, herkesin en az bir sporla ilgilenmesi gerektiğini dile getirdi. 

Türkiye'de sadece tekvandonun değil her sporun ve sporcunun değer görmesi gerektiğinin söyleyen milli sporcu, ülkede futbol dışında diğer spor dallarının yeterince ilgi görmemesinin sıkıntı oluşturduğunu belirtti.

Dağlı, "Kamplardaki durum bile çok farklı. Bu yüzden tüm spor camiasına daha fazla destek bekliyoruz. Bu sadece benimle olacak bir şey değil. Bütün başarılı sporcuların hak ettiği bir durum. O yüzden böyle daha çok destek verilirse çok çok daha fazla başarı gelir” dedi.

Uzak doğu spor dalıyla ilgilendiği için mutlu olduğunu söyleyen Milli Tekvando Kübra Dağlı, “Disipline olmayı öğreniyorsun. Her şeyin bir saati, zamanı oluyor. O yüzden senin kendi yaşamına da okul hayatına da faydası olmuş oluyor. Ailem de bunun farkında olduğu için bu konuda beni daha çok destekliyor” diye konuştu.

Bu haber 1695 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...