İşte Anadolu Kadını

14 Nisan 2020 16:44

Isparta Belediyesi, ISMEK kurs merkezlerinde günde 20 bin maske üretimi yapıyor. Gönüllü bayanlar da evlerinden maske üretimine destek veriyor. Başkan Başdeğirmen, daha çok gönüllü bayana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Isparta Belediyesi, Avrupa’nın bir çok ülkesinde maske bulunamazken günde 20 bin maske üretip, vatandaşlara dağıtıyor. Belediye Kültür Müdürlüğü bünyesindeki ISMEK kurs merkezlerinde usta öğreticiler ve kursiyerler tarafından  günde 20 bin adet maske imalatı yapılıyor. 3 katlı maskeler kutu ve poşetlenerek vatandaşlara dağıtılıyor.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, maske imalat sürecinde kendisini duygulandıran bir konuyu da açıkladı. Isparta’da birçok gönüllü bayanın Belediyeye başvurarak maske imalat çalışmalarına katıldığını anlatan Başdeğirmen, “ISMEK kurslarımızda hocalarımız ve kursiyerlerimiz maske üretiyorlar. Bizi sevindiren başka bir husus gönüllü bayanlarımız var. Bize başvuran gönüllü bayanlarımız ISMEK kontrolünde evlerinden maske üretiyorlar. Çeyizlerinden kalan ya da evlerinde kullandıkları dikiş makineleri ile maske üretiyorlar. Biz de bu maskeleri kutulara ve poşetlere koyuyoruz. Tüm Isparta’ya yetecek kadar maskemiz var. Sadece Isparta değil. İlçelerimize, beldelerimize ve köylerimize de gönderiyoruz. Isparta Belediyesi olarak diğer belediyelerimize ağabeylik yaparak maske ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Pazarlarda maske dağıtıyoruz. Evlere, işyerlerine maske ulaştırmaya başlayacağız. Bir taraftan da devletimiz evlere posta ile maske gönderiyor. Maske bulayanlar lütfen bize ulaşsınlar. Biz vatandaşlarımızın emrindeyiz. Maske imalatı konusunda daha fazla gönüllü bayana ihtiyacımız var. Belediyemize başvurmaları durumunda bayanlarımız evlerinden maske üretimine katılabilirler” diye konuştu.

Bu haber 1304 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...