Devletimize güvenelim

17 Nisan 2020 18:19

MHP’li Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, CHP’li belediyelerin yardım hesaplarına bloke konması sonrası başlatılan tartışmaları eleştirdi. Tütüncü, “11 Mart’ta ilk vaka çıktığında 3 gün sonra tüm belediyelere genelge gönderildi. Yardım karmaşası olmaması için kampanya açılmaması tek elden yardım kampanyası yapılacağı üstüne basa basa genelge ile söylendi ama neredeyse 1 ay geçti “Belediyeler yardım kampanyası açmalı mı açmamalı mı” diye konuşuluyor. Devletimize güvenelim” dedi.

Yalvaç Belediye Başkanı MHP’li Halil Hilmi Tütüncü, Koronavirüs sürecinde Yalvaç Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara değindi. Tütüncü, CHP ile AK Parti arasındaki belediyelerin yardım hesaplarına bloke konması konusundaki tartışmaya katıldı: Yardım karmaşası olmasın diye 3 ay önce uyarıldık.

Yalvaç Belediye Başkanı Tütüncü, Belediye olarak koronavirüs ile mücadeleyi birinci sıraya aldıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Belediye olarak koronavirüs ile mücadeleyi birinci sıraya aldık. Koronavirüs Türkiye’de 11 Mart’ta ilk olarak ortaya çıktı. Biz bugünleri öngörerek şubat ayında dezenfekte konusunda çalışma başlattık. Mart ayının ilk haftasında halkımıza duyurmadan dezenfekteye başladık. Aynı anda larva mücadelesini de başlattık. Yalvaç’ın en ücra köşesine varıncaya kadar, sadece kamu, kurum ve kuruluşlar değil eczaneler, bankalar, özel işyerleri, sanayi olmak üzere her yeri dezenfekte ettik. Dezenfekte ve yıkama çalışmalarında hız kesmedik. Yalvaç itfaiyesi olarak her yeri yıkadık. Birkaç belediyemize de destek verdik.

Hafta sonu sosyal medyada bazı bilgiler paylaşıldı. Isparta için 600, Eğirdir’de 40, Yalvaç’ta 60 var diye yayın yapıldı. Telefonlarım susmadı. Koronavirüs var gibi panik oluştu. Vatandaşlarımıza üstüne basa basa söylüyorum 1 tane bile vaka yoktur. Bu süreç içerisinde ateşli hastalık, grup, enfeksiyon hastalığı olup da koronavirüs şüphesiyle Isparta’ya sevk edilenler olabilir ama pozitif vakamız yok.

Temennimiz tüm vatandaşlarımız devletimizin aldığı kararlara uyması. Devletimizin 5 bin yıllık geleneği var. Devletimiz bir karar aldıysa sorgulamamalı. ‘Sokağa çıkmayın’ deniyorsa çıkmayalım. Kurallar boş yere konmuyor. Çınaraltı’nda çayların keyifle yudumlamak istiyorsak herkesin üzerine sorumluluklar düşüyor. İzolasyon kuralına uyalım, evde kalalım.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı oldu. ‘Sokağa çıkma olsun’ diyen bir anlayış ‘neden sokağa çıkma yasağı’ kondu demeye başladı. Veya Cumhurbaşkanlığımızın açmış olduğu yardım kampanyası. 11 Mart’ta ilk vaka çıktığında 3 gün sonra tüm belediyelere genelge gönderildi. Yardım karmaşası olmaması için kampanya açılmaması tek elden yardım kampanyası yapılacağı üstüne basa basa genelge ile söylendi ama neredeyse 1 ay geçti ‘belediyeler yardım kampanyası açmalı mı açmamalı mı’ diye konuşuyor. Devletimize güvenelim.”

YALVAÇ BELEDİYESİ, BÜTÇEDEKİ

YEDEK AKÇEYİ KORONAVİRÜS

İÇİN KULLANMA KARARI ALDI

Belediye Başkanı Tütüncü, gelir kaybı uğrayan esnaflar için bir çalışma içerisinde olduklarını açıkladı.

KİRA TAHAKKUK ETTİRMİYORUZ

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, sosyal belediyecilik anlamında yapılan çalışmaları da şöyle anlattı:

“Yalvaç Belediyesi olarak gayrimenkulü fazla olan bir belediyeyiz. Yaklaşık 600 civarında gayrimenkulümüz var. Esnafların kapatılması söz konusu idi. Bu noktada biz belediyelerin kiracıları için kapalı olduğu sürede kira almıyoruz, tahakkuk almıyoruz. Bu geçen süreyi de kira müddetlerine ilave etmek için gerekli kararı aldık. Pazarcı esnafımız için işgaliye alınmaması kararı aldı. Su paraları ödenmese bile açma-kapama ve gecikme ücreti alınmaması kararı aldık. Yaralı sarmak adına yoğun çaba sarfediyoruz.

KÜÇÜK ESNAFLARA DESTEK VERİLECEK

Kapanan esnaflar için bir çalışma yapıyoruz. Bütçemizde yedek akçemiz var. Bu işten zarar gören vatandaşımızın cebine nakit para koymak istiyoruz. Böyle bir çalışma yapıyoruz. Nakdi yardım için gerekirse olağanüstü meclis toplantısı düzenleyeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin almak istiyoruz. Küçük esnafımız ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız için yardım yapacağız. Evine yardım paketi girmeyen vatandaşımız kalmayacak. Nakdi yardım konusunda bir çalışma yapıyoruz. 6 arkadaşımız telefon ile Yalvaçlı hemşehrilerimizi arıyor. Gerçekten maddi zorluğa düşen esnafımıza, vatandaşımıza ulaşıyoruz. Belediye olarak vatandaşımıza merhem olmaya çalışıyoruz. Belediyenin yapmak zorunda olduğu işleri vatandaşa duyurma konusunda geri duyuyoruz. Sağ elin verdiğini sol el görmemeli. Mesela bugün yaklaşık 400 eve paket dağıtıldı. Arkadaşlara talimatım oldu, komşular görmeyecek. Yardıma muhtaç gibi bir algıya düşmemeleri gayreti gösteriyoruz.

ANTİOCHEİA’DA BİR İVME KAZANILMIŞTI

Antiocheia’da şansızlığımız var. Pazarlama ve tanıtım çalışması ile antik kent ziyaretini yıllık 30-35 bine yükseltti. 15 Temmuz vakası oldu. Ondan sonra durdu. Tekrar bir hareket başlamıştı ama bu olay başladı. Antiocheia, normal sürece dönünce uluslar arası anlamda önemli bir yere gelecektir. Ayrıca Antiocheia’nın UNESCO dünya kültür mirasına girmesi için çalışmalarımız devam ediyor. 1 günde 30 bin yılın yaşandığı bir ilçe; Yalvaç. Çünkü tarihimiz 30 bin yıl öncesine kadar gidiyor.

ÇOCUKLARA BOYAMA VE HİKAYE KİTABI

Çocuklarımızı da unutmadık. İlkokul öncesi çocuklarımıza 112’yi öğretmek ve tanıtmak için boyama kitabı hazırladık. Yalvaç’ın tanıtıma yönelik gezginci Yalvaç’ta adı altında bir kitap hazırladık. Pisidia Antiocheia’nın tarihi de bu kitapta anlatıyor. Evde kalan çocuklarımıza bu kitapları ulaştırıyoruz.

7 GÜN/24 SAAT HİZMET

Maske takma zorunluluğu geldi. Maske ve kolonya dağıtımını da yoğun bir şekilde yürütüyoruz.

Yalvaçlı vatandaşlarımız her türlü ihtiyacında 112, 155, 156 nolu telefonların yanı sıra 441 22 30, 441 22 40, 153, 441 40 42. 441 50 18 nolu telefonları her daim arayabilirler. Yeter ki evden çıkmasınlar.”

 

 

Bu haber 1278 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...