Boğaziçi, beden dersini bile uzaktan eğitim ile veriyor

21 Nisan 2020 17:46

Boğaziçi Koleji Kurucu Temsilcisi Mehmet Çaylalı, koranavirüs süreci ile yaygınlaşan uzaktan eğitimin bundan sonraki süreçte eğitimin bir parçası olacağını söyledi. Boğaziçi, çocukların okula gidemediği dönemde haftada 18 saat canlı online eğitim veriyor, 2 saatte deneme sınavı yapıyor. Beden eğitimi, drama, müzik ve resim gibi sosyal yönü güçlendiren dersler de online veriliyor.

Boğaziçi Koleji Kurucu Temsilcisi Mehmet Çaylalı, Soner uzaktan eğitim sürecini anlattı. Çaylalı, şu açıklamalarda bulundu:

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN YERİNİ TUTMAZ AMA…

“1 Mart’ta dünya ülkelerinde 4 ülkede okullar kapatılmıştı. 23 Mart’ta 124 ülkede okullar kapatıldı. 63 milyon öğretmen şu anda evde. 123 milyon öğrenci okula gitmiyor. Kimse uzaktan eğitime sıcak bakmıyordu. Olur, olmaz şeklinde tartışmalar oluyordu. Çünkü öğrenciye öğretmen olarak dokunmak istiyorsunuz. Uzaktan eğitim yüz yüze eğitimin yerini tabiî ki de tutmaz. Ama bu süreç uzaktan eğitimin faydalarını bize gösterdi. Bize ne şekilde yararlar sağlayabileceğini gösterdi. Uzaktan eğitim dediğiniz zaman öğrenci merkezli. Fırsat eşitliği sunuyor. Fiziksel engeli olan öğrencilere eğitim-öğretim imkanı sunuyor. 3-4 sınıfı aynı anda eğitime alabiliyorsunuz. Gelişmiş araçları kullanabiliyorsunuz. Uzaktan eğitimin de bize katkısı var.

HAFTADA 18 SAAT ONLİNE EĞİTİM

Aralık ayından bu yana Çin’i takip ediyoruz. İlk başta çocuklar nasıl olduğunu anlayamadılar. 6 Nisan’da yapılması gereken tatili 16-30 Mart arasında geçirdik. Sonrasında ödevlendirmelerimizi, online videolarımızı sunduk. Hepimiz bu sistemin içinde yer aldık. İmkanlarımızı geliştiriyoruz. 20 yıllık öğretmenim ilk kez böyle bir şey yaşıyorum. Kurallara uymaya çalışıyoruz, süreci evden yürütüyoruz. Çocuklarımıza online eğitim veriyoruz. Rehberlik servisimiz bu alanda çalışıyor. Tüm öğretmenlerimiz, idarecilerimiz hepimiz beraber el birliği ile fikirler ürettik. Çok güzel işleyen bir sisteme sahibiz. Haftada 18 saat çocuklarımıza ulaşıyoruz, haftada 2 gün online deneme sınavı yapıyoruz. Umarım bu süreçten kısa sürede kurtuluruz.

EKRANDA GEÇİRİLEN SIĞ

BİR SÜREÇ İŞLETMİYORUZ

İlk birinci hafta tatil, ikinci hafta biraz videolu ders. Üçüncü haftada akademik dersleri artırdık. Dördüncü haftaya girdiğimizde yoğa, beden eğitimi, müzik, resim hepsini ekledik. Şu an online beden eğitimi dersi veriyoruz. Drama dersi işliyoruz. Fen Bilgisi öğretmenlerimiz canlı deney çalışmaları yapıyorlar. Ekran başı geçirilen sığ bir süreç değil. Çocuklar için verimli bir süreç yaşıyoruz. Akademi bir yere kadar. Çocukların sosyal anlamda kendilerini geliştirecek unsurların önemini biliyoruz. Salgın bize bunu daha çok öğretti.

ONLİNE VELİ TOPLANTISI

ONLİNE ÖĞRETMENLER TOPLANTISI

Dünyaya baktığınız zaman uzaktan eğitimin temeli İngilizlere gidiyor. Önce mektupla başlamış, 1980’lerde Anadolu Üniversitesinin yaptığı TRT yayını. Vardı ama ihtiyaç duymuyorduk. Boğaziçi Koleji adına söylüyorum bu süreçten sonra biz bu teknolojiyi bırakmayacağız. Veli toplantısı düzenlemek istiyoruz yapamıyoruz. Şu an bunu öğrendik. Veli toplantıları, öğretmenler toplantıları artık buradan yapılabilir.”

 

 

Bu haber 1477 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...