Fırınlar Ramazan’a Hazırlanıyor

21 Nisan 2020 17:53

Isparta Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, Ramazan ayı öncesi fırınların bakıma alındığını, temizlik ve bakım çalışmaları yapılarak Ramazan ayına kadar hazır hale getireceklerini bildirdi.

 Her yıl olduğu gibi bu yılda mübarek Ramazan ayında halkın gerek ekmek gerekse Ramazana özgü pide tedariki konusunda görevin fırınlara düştüğünü ifade eden Isparta Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Sağlıklı koşullarda üretim yapan şehrimizdeki fırınlarda vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verme gayreti içindeyiz. Ramazan ayı ile birlikte pide üretimine başlayacağız. Pidenin yanı sıra halkımız için steril ortamda ürettiğimiz ekmek çeşitlerimiz, poğaça ve simit ürünlerimiz ile de Ramazan ayına hazırız” dedi.

ISPARTA’DA EKMEK

VE PİDE FİYATLARI

Bilindiği gibi Isparta’da geçtiğimiz yıl 24 Haziran 2019 tarihide yapılan zamla 300 gramlık 1.25 TL olan küçük ekmek fiyatı 1.50’ye, 500 gramlık ev ekmeği 2.50’den 3 TL’ye satılıyor. Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Pide ise yine geçen yıl Ramazan ayı öncesinde 1 Mayıs 2019 tarihi itibariyle yapılan zamla 300 gramlık Ramazan Pidesi 2 liradan 2,5 liraya ve İkili Ramazan Pidesinin fiyatı ise 4 liradan 5 liraya yükseltilerek satılıyordu. Oda Başkanı Nuri Erdeğer tarafından bu yıl pide fiyatlarının artırılmayacağı ve geçen yılki fiyatlardan satılacağı açıklandı.

 

Bu haber 1655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...