“3. Lig için 1 Grup oluşturabilir”

5 Mayıs 2020 17:37

BLT Türk ekranlarında yayınlanan Levent Doğan İle Spor Vakti’ne telefonla bağlanan Kütahya (ASKF) Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Cengiz, yeni gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.

                “Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve alt lig temsilcileri ile video konferans yöntemi ile görüşme yaptı. Bu toplantıya 1, 2. Ve 3. Lig kulüp yöneticileri katıldı. Amatör lig yöneticileri yok Amatör liglerle ilgili pek görüşme olmadı. Ali Düşmez Başkanımız bir açıklama yaptı. Bir karar henüz alınmadı.  Yarın bir toplantı var. Bakanlarımız ve başkanlarımız değerlendirme de bulunacak. Salı günü karar çıkar mı biraz aydınlanır. Bazı gruplarda puanlar birbirine çok yakın. Çarşamba garantiledi. Kırıkkale ve Ankara TKİ 9 puan fark. 7. Grup, 8. Grup  ve 11. Grup takımları arasında bir çok puan farkı yok.  Tavsiye kararları var. Müsabakalar oynanmaz diyorum. 3. Lig için 1. Grup oluşturabilir. Aşağıdan gelen takımlarla takım sayısı çoğaltabilir” açıklamasında bulundu.

                Isparta ASKF Başkanı Erhan Oturak da Bölgesel Amatör Ligle ilgili bir henüz kararın alınmadığını belirterek, “Futbol Federasyonunda amatör spor kulüpler olarak güçlüyüz. Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykam ve Genel Başkanımız Ali Düşmez amatör takımların durumlarıyla ilgili en doğru ve adil kararları verecektir. Bu maçların oynanma şansı çok az.  3. Lig için 1. Grup oluşturabilir” dedi.

Bu haber 1437 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...