“Bizim esnafımız fırsatçılık yapmaz”

5 Mayıs 2020 17:40

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural,  İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Çarşamba pazarı kapalı Pazar yerinde açılan Pazar pazarına giderek esnaftan kurallara harfiyen uymalarını istedi. Başkan Tural, “Bizim esnafımız fırsatçılık yapmaz. Fahiş fiyat uygulamayan, yiyip içmediğini başkasına yiyip içirmeyen, bu zor dönemde vatandaşın gıda ihtiyacını karşılamak için fedakarlık gösteren esnafımıza teşekkür ediyorum” dedi.  

 Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, Ticaret İl Müdürü Mehmet Akif Ülger, ve zabıta ekipleriyle birlikte, COVİD 19 Salgınını önlemeye yönelik tedbirler kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kapatılan Karaağaç Pazarı yerine Çarşamba Pazarı kapalı pazar yerinde ilk kez açılan pazarda denetimde bulundu.  Pazarda  esnafın ateşi ölçüldü. Maske, tulum ve eldiven kullanıp kullanmadıklarına sosyal mesafe kuralına uyup uymadıklarına bakıldı.

FATURALARA BAKILDI

ÜRÜNLER DENETLENDİ

Denetim sırasında  fiyat etiketi uygulamasıyla esnafın fahiş fiyat uygulayıp uygulamadığının tespiti için  Sebze Halinden aldıkları ürün faturaları kontrol edildi.  Fahiş fiyattan ürün satan esnafa rastlanmadı. Ayrıca poşetlerde satılan ürünlere de bakıldı. Çürümüş ya da buruşmuş ürün olmadığı görüldü.

DENETİMLERİMİZ SÜRÜYOR

Isparta Ticaret İl Müdürü Mehmet Akif Ülger, market ve pazar yerlerinde ürünlerin etiketleri ile fiyatları konusunda denetimler gerçekleştirdiklerini söyledi. Pazarlarda özellikle ürünlerin hal kayıt sistemine kayıtlı olup, olmadığına baktıklarını kaydeden Ülger, “Kovid-19 salgını uzun süredir tüm dünyayı tehdidi almış bulunmaktadır. Ülkemizde de 3 aydır topyekûn olarak bunun mücadelesini veriyoruz. Pazarlarımızda, market ve alışveriş yerlerinde gerekli tedbirlerin alınıp, alınmadığı hususunda ilimizde gerekli kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz ve birliğimizle bu denetimleri sürdürmekteyiz” dedi.

BU SÜREÇTE HERKES

BİRBİRİNE YARDIMCI OLMALI

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ahmet Tural,  Korona virüs salgınını önlemeye yönelik tedbirler kapsamında Karaağaç Pazarı’nın kapatıldığını anımsatarak, “ Ancak vatandaşlarımızdan ve esnafımızdan gelen talep doğrultusunda Sayın Valimizin başkanlığında Belediye Başkanımız ve ilgili meslek kuruluşlarının katılımıyla toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda Karaağaç Pazarının Çarşamba Pazarında açılması gündeme geldi.   Kurul da bunu onayladı. Bugün ilk defa Karaağaç Pazarını burada açıyoruz . Tabi esnaf ve vatandaş zor bir süreçten geçiyor ancak sağlığımız her şeyden önemli. Bu kapsamda alınan kararlara, kurallara uymaya gayret gösteriyoruz .  Karaağaç Mahallesi’nde kurulan pazarımızın burada açılmasından dolayı Esnaf Odaları Birliğimiz, Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkanımız, Ticaret İl Müdürümüz ve zabıta ekiplerimizle birlikte esnafımızın kurallara uyup uymadığı ve etiket ile faturalarına bakmak suretiyle bir inceleme yaptık. İncelemelerimizde fiyatlarda fahiş fiyat görmedik. Bizim esnafımız fırsatçılık yapmaz. Fahiş fiyat uygulamayan, yiyip içmediğini başkasına yiyip içirmeyen ve de bu zor dönemde vatandaşın gıda ihtiyacını karşılamak için fedakarlık gösteren esnafımıza teşekkür ediyorum.  Bu süreçten geçerken herkes birbirine yardımcı olmalı.  Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor” diye konuştu.  Başkan Tural, pazar esnafından tedbirler kapsamında alınan kurallara harfiyen uymalarını istedi.

 

 

Bu haber 1504 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...