Karantina anısına fidanları toprakla buluşturdular

8 Mayıs 2020 17:33

Isparta'ya yurt dışından gelerek Murad Hüdavendigar Yurdunda 14 günlük karantina sürecini tamamlayan misafirler, sağlık çalışanları ve fedakârca çalışan personelle beraber yurt bahçesine karantina günlerinin anısına fidanları toprakla buluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Suudi Arabistan’dan ülkemize tahliyeleri sağlanan vatandaşlardan bir kısmı Isparta'da bulunan Murat Hüdavendigar Öğrenci Yurdu’nda karantina altına alınmıştı. Isparta Valiliği 14 günlük karantina süreleri yarın dolacak olan ve memleketlerine uğurlanacak vatandaşlara yurt bahçesinde kendi isimlerine fidan dikmelerini sağlayarak bir sürpriz hazırladı. Vatandaşlar 14 gün süreyle kendilerine hizmet eden yurt personeliyle birlikte hazırlanan fidanları toprakla buluşturarak fidanlara isimliklerini astılar.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bugüne kadar ülkemize getirilen vatandaşlardan 930’u Isparta’da misafir edildi. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bir kısmı yurt bahçelerinde olmak üzere toplam 1100 fidanı Isparta’da konuk edilen vatandaşların ve yurtlarda vatandaşlara hizmet eden personellerin adına toprakla buluşturdu.

Suudi Arabistan’dan gelerek 13 gündür Isparta’da misafir edilen vatandaşlar hazırlanan sürpriz karşısında çok mutlu olduklarını ifade ederek herkese yürekten teşekkür ettiklerini söylediler.

Karantina altına alınan bütün misafirlere lavanta, biberiye ve çam fidanı hediye edildi.

Bu haber 1314 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...