IGDEP hedef büyüttü

8 Mayıs 2020 17:35

40 kişilik genç ve yenilikçi işadamının bir araya geldiği Isparta Değişim ve Gelişim Platformu, dikkat çeken çalışmalara imza atıyor. Platform Başkanı Genç İşadamı Nazmi Esen, “önce kendimiz geliştirme ve değiştirmek istiyoruz. Sonra da Isparta’mız için insanımız için yararlı çalışmalara imza atmak istiyoruz” dedi.

Isparta Değişim ve Gelişim Platformu Başkanı Nazmi Esen, Isparta için faydalı hizmetler yapmak istediklerinin altını çizdi. Esen, şu açıklamalarda bulundu:

SAMİMİYET VE DOSTLUĞA DAYALI BİR PLATFORM

Ben daha öncesinde bazı işadamları derneklerinde bulundum, yöneticilik yaptım. Bu iş adamları dernekleri bir şekilde konfederasyon ile bir üst genel merkeze bağlı. Isparta ölçeğinde, genç arkadaşların söz sahibi olabileceği, birlikte olabileceğimiz, samimiyete dayalı, dostluğa, arkadaşlığa dayalı bir yapı olsun istedim. Benim de içinde olduğum 9 kişi ile bu işe başladık. Daha sonra Allah nasip etti ailemizi büyüttük. Bizim grubumuz biraz daha samimiyet, birliktelik, kardeşlik duyguları ile faaliyetlerine devam ediyor.

ÇOCUKLARA YÖNELİK SOSYAL SORUMLULUK

Biz şu anda 40 kişilik bir aileyiz. ITSO ve Esnaf Odalarına kayıtlı işletmelerin yanı sıra 2 avukat, 1 muhasebeci kardeşimiz var. Direk istihdam sağladığımız kişi sayısı 800 civarında. Sezonluk ve endirekt olarak daha da artabilir. Genç arkadaşlardan kurulmuş, 2. Kuşak aile işletmelerinin yoğun olduğu, babadan devralmış gelişime açık, vizyon sahibi arkadaşların bir araya geldiği bir platformuz. Isparta için sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeye çalışıyoruz. Özellikle çocuklar üzerinde sosyal sorumluluk projeleri yapıyoruz. Hastane ziyaretleri yapıyoruz. Bayramlarda sevindiriyoruz. Kış dönemi evlatlarımızı giydiriyoruz. Yakında 60 kişiye ulaşacağız. Sayıyı fazla büyütmek istemiyoruz. Dostluğa zarar vermeme adına küçük bir grupla yola devam etmek istiyoruz.

ÖRNEK GÖSTERİLECEK İŞLETMELERİMİZ VAR

Olabildiğince işinde dürüst ve samimi, itibarı olan, başarılı olan arkadaşlarımızı seçiyoruz. Her üye olan arkadaşımızın bir referansı oluyor. Uyum anlamında sıkıntı yaşanmaması için belli bir süzgeçten getiriyoruz. İçimizdeki arkadaşlar örnek gösterilecek, çok güzel işletmesi olan arkadaşlar. Isparta için çalışmaya, güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz.

NORMALLEŞME SÜRECİNDE NAKİT AKIŞI OLACAKTIR

Isparta ekonomisi öğrenci, tarım ve turizm üzerine kurulu. Öğrencilerimiz bu süreçte evde kaldı, memleketlerine döndü. Buna bağlı hizmet sektörümüz etkilendi. Kafe, restoran, düğün salonu, kuaför, berberler kapandı. Bu sektörlerde ciddi bir nakit akışı var. Her sektöre yansıyor. Vatandaşlarımıza ‘evde kal’ diyoruz, kimse dışarıya çıkmıyor. İnşallah bu süreci hemen atlatırız. Hükümetimiz elinden geleni yapıyor. Çok da iyi gidiyoruz. Yavaş yavaş gevşetiliyor. Bu süreçten sonra iyi olacağını düşünüyorum. Normalleşme sürecinde talebin artacağını düşünüyorum. Bu süreci kayıpsız götürenlerin sonrası anlamında kazanç sağlayacağına inanıyorum.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE UMUTLUYUM

2018 yılında inşaat maliyetleri ciddi arttı. Müteahhit arkadaşlarımız ciddi zorluklar yaşadı. Bu zorluğu yapı malzemesi satan bizler de hissettik. 2019’da normalleşme için olumlu gelişmeler oldu. Faizler düştü. Bu yıl inşaat sektöründe yeni yerler için anlaşmalar yapıldı. Deregümü ovasında inşaatlar başlayacaktı ama mahkeme kararı nedeniyle aksama oldu. Mart ayına geçtiğimizde virüs Türkiye’ye gelinceye kadar her şey güzel gidiyordu. Ciddi manada bir hareket başlamıştı. Ekonomi bir şekilde ayara girmişti. Ben yine iyi gideceği kanaatindeyim. Birkaç ay içerisinde inşaatın hızlanacağını düşünüyorum.

ÖNCE KENDİMİZİ GELİŞTİRİP, DEĞİŞTİRECEĞİZ

Biz Isparta sevdalısı bir araya gelmiş grubuz. Biz öncelikle kendimizi geliştirmek istiyoruz. Kendi içimizdeki üye işletmelerin kurumsallaşmasını sağlamak istiyoruz. Daha büyük şirketler haline getirmek istiyoruz. Önce kendimizi yetiştirme derdindeyiz. Kendimizi geliştirme derdindeyiz. Projeler üretiyoruz. Milletvekillerimizin tamamını derneğimizde ağırladık. Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen ile 3 kez bir araya geldik. Isparta için fikirlerimizi beyan ediyoruz. Trafik konusunda yapılan çalışmaları taktirle karşılıyoruz. Güzel çalışmalar yapılıyor. Bizlerin en önemli beklentisi kümelenme bölgeleri. Isparta’da işinizi büyütmek istiyorsunuz ama arazi çok pahalı. OSB çok büyük. Ama bulunduğumuz işyerleri de küçük. Kümelenme bölgesi sanayi çarşıları istiyoruz. Gül 2 Sanayi Sitesi’nin bizim için iyi bir alan olabileceği söyledi. İçimizdeki bazı arkadaşlar buraya üye oldu. İnşallah bu sanayi sitesi biran önce hayata geçer.”

ISPARTA, HAYVANCILIK

İÇİN MÜSAİT BİR ŞEHİR

Ukrayna ırkı Romanov koyunu yetiştiricisi Nazmi Esen, hayvancılık alanında herkesin yatırım yapması gerektiğinin altını çizdi.

IDGEP Başkanı Esen, hayvancılık konusunda şu açıklamalarda bulundu:

“Biz 2017 yılında Ukrayna’dan Romanov koyun ithal ettik. İslamköy’de bir çiftliğimiz var. Türkiye’de Romanov deyince Isparta ilk akla gelen şehir olsun. Popülasyonu hızla büyüyebilir. Isparta hayvancılık yapmaya müsait bir şehir. Yem bitkileri yetişiyor, mera varlığımız çok iyi. Ülkemizin geleceğinin modern tarım ve hayvancılık noktasında gelişeceğine inanıyorum. Artık 2 baş inek, 5 koyun gibi aile işletmeleri değil, daha modernize olmuş, işletme maliyetlerinin minimize edildiği büyük işletmeler kurulmalı. Birleşerek büyümek lazım. Bu işletmeyi kuramayanlar bir araya gelmeli. Bu alanda ciddi destekler var. Düşük faizli krediler var. Yeni yatırım yapan arkadaşlar var. Arkadaşlarla istişare yapıyoruz belki hayvancılıkla ilgili biz de bir şeyler yapabiliriz. Bu alanda sadece süt üretmek de yetersiz. Süt ürünleri alanında yatırımlar yapılmalı. Devletimizin destekleri var.”

 

Bu haber 1353 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...