Kadın Girişimciler KOOPERATİFLEŞTİ

8 Mayıs 2020 17:35

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, üreten kadınlara daha çok destek olmak amacıyla bünyesinde İŞ-TE Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi kurdu. Başkan Zuhal Büyükçulcu, Isparta’da 9 kadın kooperatifin üretim ve ev ekonomisine destek anlamında faaliyet gösterdiğini söyledi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı  Zuhal Büyükçulcu, Kadın girişimcilerin arttığını, kadınların daha çok üretip aile ekonomisine destek olduğunu söyledi. Kadın Girişimciler Kurulu bünyesinde bir kooperatif kurduklarını açıklayan Büyükçulcu, şöyle konuştu:

170 KADINA DESTEK OLUYORUZ

“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde 81 ilde oluşturulan bir kuruluz. Ben Isparta Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı görevine 1 yıl önce geldim. Göreve geldikten sonra kadınların beklentilerini araştırdık. Bu konuda çalışmalar yaptık. Ekip halinde sahada koşuşturduk. İş bölümü yaptık. Üreten kadınlar için bir organizasyon oluşturduk. İŞ’TE Kadın markası altında bir satış organizasyonu kurduk. Üreten kadınlarımızın ürettiği el sanatlarını mağazada topladık, satışa sunduk. Valimiz, belediye başkanımız ve ticaret odası başkanımız bize tam destek verdik. Şu anda 170 kadının ev ekonomisine katkı sağlıyoruz. Mutfak harcamalarını çıkarmalarına yardımcı oluyoruz. Amacımız daha çok kadına ulaşmak, daha çok kadına kazanç sağlamak. Evinde üreten, bir şeyler tasarlayan her kadına kapımızı açtık, geri çevirmedik. Mağazamıza koyduk, satılınca paralarını verdik. İş imkanı olmayan, sigortası olmayan kadınlarımız en azından ev ekonomisine katkı sağladı.

DAHA ÇOK KADINA ULAŞMAK

İÇİN KOOPERATİF KURDULAR

KAGİK bünyesinde İŞ-TE Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifimizi kurduk. Isparta’da 9 kooperatif var. Bütün kooperatifler bir aile gibiyiz. Gıda konusunda da çalışmalarımız olacak. Diğer kooperatiflerimizden gıda ile yöresel ürünlerle ilgilenen arkadaşlarımız var. Bu kooperatif üyesi bayanların ürettiği ürünleri satışa sunmak istiyoruz. Üreten kadınların her zaman yanındayız. Daha çok kadına ulaşmak istiyoruz. Daha çok destek olmak istiyoruz. Kooperatifi bu amaçla kurduk. İnşallah güzel projelerimiz var.

KOOPERATİFLER ARASI İŞBİRLİĞİ

KAGİK Başkanı olarak 1 yıldır görevdeyim. İslamköy’de, Yalvaç’ta bir kooperatif kuruldu. Gönen’de kuruldu, başka ilçelerde de kuruluyor. Şimdi en son biz bir kooperatif kurduk. Çok mutluyuz. Kooperatif yöneticisi ve üyesi kadınlarımız çok başarılı. Herkes elini taşın altına koyuyor. Birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz.”

 

 

Bu haber 1563 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...