Gül, lavanta ve kebap turizminde umutlar Bayram sonunda

15 Mayıs 2020 19:08

Son yıllarda artan gül, lavanta turizminin koronavirüs süreci yaşadığımız bu sezon nasıl geçeceği merak ediliyor. Isparta kebabını tanıtıp, her yıl gül ve lavanta turizmi için Isparta’ya gelenleri ağırlayan Kebapçı Kadir-Hüseyin Açıkalın, lavanta sezonunun ağustos sonuna kadar sürecek olmasının bir avantaj olduğunu söyledi.

Isparta, son yıllarda özellikle hafta sonları zambak, gül, lavanta ile komşu ilimiz Burdur’daki Salda Gölü ve Sagalassos Antik Kenti sayesinde yerli turistlerin uğrak yeri haline geldi. Özellikle son 2 yılda lavantanın da turizm yönünden cazibe oluşturması nedeniyle binlerce kişi Isparta’ya geliyor, acenteler göller bölgesi turu düzenliyor.

Isparta kebabını uzun yıllar boyunca tanıtıp, gül ve lavanta turu için gelenleri ağırlayan Kebapçı Kadir-Hüseyin Açıkalın, bu yıl gül ve lavanta odaklı turizme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıkalın, şöyle konuştu;

RAMAZAN BAYRAMI’NDAN SONRA

Koronavirüsten dolayı herkes evde, bir şekilde vakit geçiriyorlar. Onlar için çalışan arkadaşlarımız var. Teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda bu hastalıktan kurtulalım inşallah. Bu işlerden kurtulalım insanlara gül bahçelerini, lavanta bahçelerini gezdirelim. İnşallah bugünler gelip-geçer. İnşallah bu iş Ramazan Bayramı’ndan sonra yavaş yavaş açılır. Haziran döneminde gül biraz kalır ama bir avantajımız var lavanta. Ağustos sonuna kadar sürecek bir süreç. İnşallah misafirlerimiz gelecektir.

TURİZM ŞİRKETLERİ ARAMAYA BAŞLADI

Turizm şirketleri şu an arıyorlar. Lavantaya gelmek istediklerini belirtiyorlar. Ama bir tarih belli değil. Ondan dolayı bir şey diyemiyoruz. İnşallah bayramdan sonra başlayacak. Turizm şirketleri bayramdan sonraya program yaptıklarını belirtiyorlar. İnşallah biter. Yoksa hepimiz için sıkıntı, ekonomimiz için sıkıntı.

BU RAMAZAN EVDEN ÇIKMAYALIM

Bu Ramazan Ayı’nda bizim evden dışarı çıkmamız gerekiyor. Gelmeyin kardeşim, biz sizin için evinize kadar geliyoruz. Çarşıya çıkmayın, ihtiyaçlarınızı biz karşılayalım. İnşallah bu iş Ramazan’da biter. Hepimiz sıkıldık, bunaldık. Sizleri burada görmek istiyoruz. Ama bu ara herkes evinde kalsın, arayın biz getirelim. Kebap, pide, ızgara, canlı ne isterse biz bir telefon kadar yakınız.

GÜL VE LAVANTA TEK BAŞINA YETMEZ

KEBAP, TURİZMİN OLMAZSA OLMAZI

1800’lü yıllardan beri yapılan bir iş. 4. Kuşaktır devam ediyoruz. Sadece Isparta’da olan bir yemek. Yöreye özgü bir yemek. Ama Isparta’ya geldiğiniz zaman Isparta fırın kebabı yersiniz. Dünyanın en güzel yemeği. Fırında yüzde 50 fire veriyor. Zararlı yağlar gidiyor. 50 yıldır bu işi yapıyorum. Isparta kebabını hem içerde hem dışarıda temsil ettik. Şimdi meyvesini alıyoruz. Gül, lavanta, Salda, antik kent geldiği zaman buraya gelip Isparta kebabı yiyor. Isparta’da güller arasında, lavanta arasında fotoğraf çektiriyor, acıkınca kebap yiyor ve şehrimizden ayrılıyor.”

 

Bu haber 1460 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...