MHP´li Göker, Belediyenin son 9 ayını değerlendirdi

19 Mayıs 2020 18:28

3 ayı Yusuf Ziya Günaydın dönemine ait Isparta Belediyesi'nin 2019 yılı faaliyet raporu mecliste görüşüldü. MHP Grubu, 3 aylık dönemi kendilerini ilgilendirmesine rağmen faaliyet raporunda çekimser oy kullandı.

BAŞDEĞİRMEN'E İSTİŞAREYE

DAYALI YÖNETİM ÖVGÜSÜ

Isparta Belediyesi'nin 2019 yılı faaliyet raporu olağanüstü meclis toplantısında görüşüldü.

MHP Grup Sözcüsü Oğuzhan Göker, 2019 yılı faaliyet raporuna ilişkin konuşmasında "Son 9 aylık dönemle ilgili konuşacağım. Sayın Başkanın istişare ve meşvereti taktire şayan. Şehir süslemeleri çok güzel çalışmalar. Isparta'nın tanıtımı için insanın içini okşuyor. İnsani ilişkiler ve hatıra yönelik hibe araçların alınması önemli. Kavşakların açılması, düzenlemeler yapılması taktire şayan. İktidar parti belediyesi olmak Ankara ilişkiler anlamında fayda sağlıyor. Ama eleştirilerimiz de olacak. Camiamıza ait arkadaşlarımızın yer değişimi sıkıntı oluşturdu. Çok büyük yatırımları henüz göremedik. 2 sene sonra taşınacağı söylenen Belediyeye tadilat yapılması doğru değil. Bu dönem belediyenin tanınması, ekibin kurulması ve yatırımlara hazırlık yapıldığı bir yıl oldu. Oylamada çekimser kalacağız" dedi.

AK Parti Grup Sözcüsü Fahrettin Gözgün de "Milliyetçi Hareket Partisi'nin çekimser kalması Yusuf Ziya Günaydın beyan 3 aylık icraatlarına da çekimser kalmak anlamı taşır" diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti Meclis Üyesi Hakkı Kaya da söz alarak "Sayın Göker'in bazı söylemlerine cevap vermek için söz aldım. Isparta Belediyesi'nden kaç kişi sürülmüştür de bu konu gündeme getiriliyor. 1700 kişinin çalıştığı Belediyede 35 kişinin yerinin değişmesi normal değil midir. Şu ana kadar 29 daire müdürlüğünden 6-7'si değiştirilmiştir. Belediye binasının tadilattan geçirildiğini söylediniz. İmar Müdürlüğü bölümü labirent gibiydi. Hem çalışma arkadaşlarımız hem de çalışanlarımız açından uygun bir ortam yoktu. Proje Etüt ve Emlak Kamulaştırma Müdürlükleri kurduk. Bu iki müdürlük de İmar'ın bünyesinden çıktı. Şimdi daha iyi bir çalışma ortamı sağladık" diye konuştu.

Daha  sonra Belediye faaliyet raporu oylamaya sunuldu. MHP, çekimser oy kullandı. Faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

Bu haber 1399 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...