Lavanta turizmi için umutlu bekleyiş

22 Mayıs 2020 17:48

Lavanta sezonunun 30 Ağustos’a kadar devam etmesi turizm açısından umut veriyor. Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi Başkanı Rabia Aydemir, koronavirüs sonrasında lavanta turizmiyle ilgili umutlu olduklarını ve Kuyucak’a çok sayıda ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Koronavirüs süreci sonrasında lavanta turizminin olup-olmayacağı merakla bekleniyor. Sürecin haziran ayına doğru son bulacağı beklentisi ve lavanta sezonunun 30 Ağustos’a kadar devam edecek olması turizm hareketliliği yönünden umut vaat ediyor.

Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Rabia Aydemir, hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

KORONAVİRÜS LAVANTA SEZONUNA KADAR BİTECEKTİR

“Bizim lavanta sezonumuz haziran 15’de başlıyor, ağustos sonuna kadar devam ediyor. Lavanta sezonunu başlayacağı zamana kadar bu zorlu süreci atlatacağımızı ümit ediyoruz. İnşallah o zamana kadar atlatırız. Ağustos sonuna kadar lavanta bahçelerimizde mor şölen devam ediyor.

İnsanlar biraz endişeli. Fakat alınan tedbirler çok güzel. Türk milleti olarak bu tedbirlere çok güzel uyuyoruz. Eğer böyle devam ederse kısa bir süre sonra bu süreci atlatacağımızı düşünüyoruz. Kuyucak’taki genel kanı böyle. Hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Misafirlerimize en güzel hizmeti sunmak istiyoruz.

KUYUCAK’TA ZİYARETÇİLERİMİZİ GÜZELLİKLER BEKLİYOR

Bu sene çok daha fazlasını göreceksiniz. Herkes kendi bütçesi ve imkanına göre farklı şeyler yapıyorlar. Biz de kooperatif olarak sezona hazırlanıyoruz. Geçen yıl yağ çıkarma cihazımız çok küçüktü. Birleşmiş Milletlerin projesi ile cihazımızı aldık ve çok fazla yağ çıkarabileceğiz. Gelecek misafirlerimize yağ çıkarmayı göstereceğiz. Fotoğraf çekim alanlarımızı yeniledik ve güzelleştirdik.

LAVANTA YAĞI ÜRETİM MİKTARIMIZI ARTIRDIK

Biz kooperatif olarak 98 üyemiz var. Bizler kendi markamızda kozmetik ürünlerimizi ürettik. Satışını yapıyoruz. Sezonda kahvaltı ve öğle yemeği hizmeti veriyoruz. Geniş, güzel bir alanımız var. Cumartesi ve Pazar günleri canlı müzik yapacağız. Halk oyunları ekibimiz var. Bu sezon için daha dikkatliyiz. Bizlere özel maskeler ve eldivenlerle hizmet edeceğiz. Hijyene çok daha önem vereceğiz. İnşallah sezonumuz açıldığında misafirlerimize çok güzel bir hizmet sunacağız. Köy olarak daha bilinçli ve daha güzel şekilde hizmet vereceğiz.

KOOPERATİF ÜRÜNLERİ 12 AY SATIN ALINABİLİR

Kooperatifimizin ürünlerini www.lavantakokulukoykoop.com adresinden bizlere ulaşabilirler. Telefonum orada var. Kargo ile her yere gönderebiliyoruz. Lavantaya dair bütün ürünlerimiz mevcut. İstedikleri zaman bize ulaşabilirler. Birlik ve beraberlik içinde çok güzel şeyler yapıyoruz.

LAVANTA YAĞI, BAKTERİ VE

VİRÜSLERE KARŞI ETKİLİ

Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişim, Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Rabia Aydemir, koronavirüse karşı lavanta yağı kullanılmasını önerdi. Aydemir, “Lavanta yağı bakterileri hapseder. Kaynamış suyun içerisine 5-6 damlatır, odanızın bir yerine koyarsanız o buhar bakterileri yok eder. Dışarı çıkarken yakanıza ya da burun kenarınıza küçük bir damlatırsanız nefes aldığınızda bakterileri solumamanızı sağlar” dedi.

Kuyucak’ta lavantanın 50 yıldır üretildiğini belirten Aydemir, “Bizim köyümüzde lavanta 50 yıldır vardı. Ama bilinmiyordu. Kadın girişimciler kooperatifimizin kurulması ile köyümüzün adına daha çok duyurduk. Köylümüz ve halkımız 4 yıldır turizm ile ilgileniyor. Bizim köyümüz adına çok güzel gelişmeler oldu. Yeni bir ekonomik kaynak oluştu. Yaşını, kurusunu, yağını satabiliyoruz. Gelir açısından köyümüz için çok güzel oldu” diye konuştu.

Bu haber 1423 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...