“Isparta için sosyal sorumluluk projeleri üretmeye çalışıyoruz”

29 Mayıs 2020 17:39

Isparta Değişim ve Gelişim Platformu, 2. kuşak aile işletmelerinin yoğun olduğu, gelişime açık, vizyon sahibi yeni jenerasyon genç işadamlarından oluşuyor.

BURADA SAMİMİYET VAR

Isparta Değişim ve Gelişim Platformu’nun öyküsünü bu birlikteliğe önderlik yapan Genç İşadamı Nazmi Esen anlattı:

Ben daha öncesinde bazı işadamları derneklerinde bulundum, yöneticilik yaptım. Bu iş adamları dernekleri bir şekilde konfederasyon ile bir üst genel merkeze bağlı. Isparta ölçeğinde, genç arkadaşların söz sahibi olabileceği, birlikte olabileceğimiz, samimiyete dayalı, dostluğa, arkadaşlığa dayalı bir yapı olsun istedim. Benimde içinde olduğum 9 kişi ile bu işe başladık. Daha sonra Allah nasip etti ailemizi büyüttük. Bizim grubumuz biraz daha samimiyet, birliktelik, kardeşlik duyguları ile faaliyetlerine devam ediyor.

IDGEP 40 KİŞİLİK BİR AİLE

Biz şu anda 40 kişilik bir aileyiz. ITSO ve Esnaf Odalarına kayıtlı işletmelerin yanı sıra 2 avukat, 1 muhasebeci kardeşimiz var. Direk istihdam sağladığımız kişi sayısı 800 civarında. Sezonluk ve endirekt olarak daha da artabilir. Genç arkadaşlardan kurulmuş, 2. Kuşak aile işletmelerinin yoğun olduğu, babadan devralmış gelişime açık, vizyon sahibi arkadaşların bir araya geldiği bir platformuz. Isparta için sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeye çalışıyoruz. Özellikle çocuklar üzerinde sosyal sorumluluk projeleri yapıyoruz. Hastane ziyaretleri yapıyoruz. Bayramlarda sevindiriyoruz. Kış dönemi evlatlarımızı giydiriyoruz. Yakında 60 kişiye ulaşacağız. Sayıyı fazla büyütmek istemiyoruz. Dostluğa zarar vermeme adına küçük bir grupla yola devam etmek istiyoruz.

ÖRNEK GÖSTERİLECEK ARKADAŞLARIMIZ VAR

Olabildiğince işinde dürüst ve samimi, itibarı olan, başarılı olan arkadaşlarımızı seçiyoruz. Her üye olan arkadaşımızın bir referansı oluyor. Uyum anlamında sıkıntı yaşanmaması için belli bir süzgeçten getiriyoruz. İçimizdeki arkadaşlar örnek gösterilecek, çok güzel işletmesi olan arkadaşlar. Isparta için çalışmaya, güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz.

ISPARTA SEVDALISI BİR GRUBUZ

DEĞİŞİM BİZDEN BAŞLADI

Biz Isparta sevdalısı bir araya gelmiş grubuz. Biz öncelikle kendimizi geliştirmek istiyoruz. Kendi içimizdeki üye işletmelerin kurumsallaşmasını sağlamak istiyoruz. Daha büyük şirketler haline getirmek istiyoruz. Önce kendimizi yetiştirme derdindeyiz. Kendimizi geliştirme derdindeyiz. Projeler üretiyoruz. Milletvekillerimizin tamamını derneğimizde ağırladık. Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen ile 3 kez bir araya geldik. Isparta için fikirlerimizi beyan ediyoruz. Trafik konusunda yapılan çalışmaları taktirle karşılıyoruz. Güzel çalışmalar yapılıyor. Bizlerin en önemli beklentisi kümelenme bölgeleri. Isparta’da işinizi büyütmek istiyorsunuz ama arazi çok pahalı. OSB çok büyük. Ama bulunduğumuz işyerleri de küçük. Kümelenme bölgesi sanayi çarşıları istiyoruz. Gül 2 Sanayi Sitesi’nin bizim için iyi bir alan olabileceği söylendi. İçimizdeki bazı arkadaşlar buraya üye oldu. İnşallah bu sanayi sitesi biran önce hayata geçer.”

UKRAYNA’DAN KOYUN İTHAL ETTİ

ISPARTA’YI MERKEZ YAPMAK İSTİYOR

Ukrayna ırkı Romanov koyunu yetiştiricisi Nazmi Esen, hayvancılık alanında herkesin yatırım yapması gerektiğinin altını çizdi.

 “Biz 2017 yılında Ukrayna’dan Romanov koyun ithal ettik. İslamköy’de bir çiftliğimiz var. Türkiye’de Romanov deyince Isparta ilk akla gelen şehir olsun. Popülasyonu hızla büyüyebilir. Isparta hayvancılık yapmaya müsait bir şehir. Yem bitkileri yetişiyor, mera varlığımız çok iyi. Ülkemizin geleceğinin modern tarım ve hayvancılık noktasında gelişeceğine inanıyorum. Artık 2 baş inek, 5 koyun gibi aile işletmeleri değil, daha modernize olmuş, işletme maliyetlerinin minimize edildiği büyük işletmeler kurulmalı. Birleşerek büyümek lazım. Bu işletmeyi kuramayanlar bir araya gelmeli. Bu alanda ciddi destekler var. Düşük faizli krediler var. Yeni yatırım yapan arkadaşlar var. Arkadaşlarla istişare yapıyoruz belki hayvancılıkla ilgili biz de bir şeyler yapabiliriz. Bu alanda sadece süt üretmek de yetersiz. Süt ürünleri alanında yatırımlar yapılmalı. Devletimizin destekleri var.”

 

Bu haber 1381 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...