Başdeğirmen çiftinden vefa örneği

9 Haziran 2020 15:20

Başdeğirmen çifti tam bir asrı devirerek 105 yaşına sağlıkla ulaşan, babası ve eşini bu vatan için şehit veren Emine Uysal’ı kaldığı evde ziyaret etti. Ziyarette ‘Hoş geldiniz, sefa geldiniz’ seslenişi duygu dolu anlar yaşatırken, Başdeğirmen çifti de Emine Nineye sağlıklı ömür dileklerini iletti.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, şehirde ikamet eden ve babası Bekir Kaya’yı hiç tanıyamadan1914 yılında Çanakkale’de şehit verdikten sonra dünyaya gelen 105 yaşındaki Emine Uysal’ı kaldığı Halıkent Mahallesindeki evinde ziyaret etti.

Anılarını Başdeğirmen çifti ile paylaşan Emine Nine, bugüne kadar Isparta’da hiçbir yöneticinin kendisini ziyaret etmediğini ve bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini duygu dolu sözlerle ifade etti.

Emine Uysal, bugün tam bir asrı aşarak 105 yaşındaki koca bir çınar. Koca bir çınar olmasına karşın o hayatı boyunca hiç baba sevgi ve şefkati yaşayamadı. Çünkü kendisi henüz doğmadan, bu vatanın birlik, beraberliği ve bağımsızlığı uğruna babası Bekir Uysal’ı Çanakkale Savaşında 1914 yılında şehit verdi. Kendisi babasının şehit düşmesinin hemen ardından 1915 yılında dünyaya gelen Emine Nine, oğlu Hikmet Uysal’ın Halıkent Mahallesindeki evinde ikamet ediyor.

Hikmet Uysal ve ailesi ile birlikte yaşayan Emine Nine’ye en büyük vefa örneklerinden birisi ise Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen’den geldi. Başdeğirmen çifti oğlunun yanında yaşayan Emine Nineyi evinde ziyaret ederek gönül aldı.

Emine Nine’nin ‘Hoş geldiniz, sefa geldiniz’ seslenişi ve yaptığı hayır duaları ise duygulandırdı.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen’de Emine Nineye sağlıklı ömür dileklerini iletti.

Bu ziyarette oğlu Hikmet Uysal’ın da bir şehit çocuğu olduğu ortaya çıktı. Emine Nine gibi, bugün 76 yaşında olan Hikmet Uysal’ında daha doğmadan babası Hikmet Uysal’ın 1943 yılında şehit düştüğü ve kabrinin İstanbul’da olduğu öğrenildi. Bugün şehit babası Hikmet ismini taşıyan oğul da, Başdeğirmen çiftinin ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Hikmet Uysal, “Annem bize hem analık, hem babalık yaptı. Annem halen orucunu tutuyor. ‘Beni kaldırmazsanız ben kalkarım orucumu tutarım’ diyor. Başkanım ziyaretiniz için teşekkür ederim. Allah razı olsun, ayaklarınıza sağlık, memnun olduk” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, “Emine Ninemiz Çanakkale Zaferi ile yaşıt. Kendisi çok dinç ve sağlıklı, Allah hayırlı, uzun ömürler versin” derken, oğlu Hikmet Uysal’ın da hiç babasını görmediğini dile getirirken, “Sizlerde evlat olarak eşinizle birlikte çok güzel ilgileniyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun. Bizlerde çok mutlu olduk. Bir asırdan uzun bir ömür süren bir kişi ile yaşamak kadar güzel bir şey yok. Maşallah Emine Ninemiz kendi işlerini kendisi görebiliyor. Bu vesileyle vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan şehit düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, şükranla anıyorum” görüşlerinde bulundu.

Başkan Şükrü Başdeğirmen’in eşi Şadiye Başdeğirmen de, “Vatana millete canını vermiş iki şehidimizin yakınının hayır dualarını almak nasip oldu” ifadelerinde bulundu.

 

Bu haber 1334 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...