Isparta’nın sağlık turizmindeki en önemli kozu: Kızıldağ

12 Haziran 2020 16:01

KOAH ve astım rahatsızlığına iyi geldiği bilimsel olarak da tescillenen Kızıldağ, COVİD-19 sonrası yeni normal dönemde Türkiye’nin en iddialı olduğu sağlık turizmi alanında öne çıkıyor.

Şarkikaraağaç Kaymakamı Onur Yılmazer, Kızıldağ’ın önemli bir sağlık turizmi merkezi olduğunu söyledi. COVİD-19 sonrası döneme hazır olduklarını belirten Kaymakam Yılmazer, şu açıklamalarda bulundu:

HAVA KİRLİLİĞİ HİÇ GÖRÜLMEDİ

“Kızıldağ, oksijen deposu.  Misafirlerimizi ‘Oksijenin başkentine hoşgeldiniz’ sloganı ile karşılıyoruz. Bu alanın özelliği mavi sedir ağaçlarına sahip olması. Mavi sedir havadaki oksijen oranını artırır ve dengeler. Tıp Fakültesi ve Şehir Hastanesi’ndeki kıymetli hocalarımızın yaptığı araştırmada KOAH ve astım hastalarının yüzde 70’inin 1 yılda atak geçirmediği bilimsel olarak ispatlandı.  Bu çalışma kapsamında havanın kalitesini de ölçtük. Bu çalışmada Kızıldağ’da 1 yıl içinde hava kirliliği hiç görülmedi. Hakikaten nefes alabileceğiniz bir milli park. Doğal yaşamın korunduğu, bitki örtüsünün korunduğu bir yer.

5 KIR EVİ VE KAMPİNG ALANLARI

Burada 5 kır evimiz var. Muntazam, tamamen donanımlı. Bunun haricinde 75 çadır alanı. Vatandaşlarımız kendi çadırları ile de gelebiliyor. Günlük temel ihtiyaçların karşılanması için her şey mevcut. Doğa yürüyüşleri için güzel bir alan. Bazen Beyşehir Gölü unutuluyor. Kızıldağ’ın arkası Beyşehir Gölü’ne bakıyor. Günübirlik olarak gelecekler için piknik alanımız var. Kızıldağ’ı Kızıldağ yapan havası, oksijeni. İnternet üzerinden rezervasyon yapılabilir. Kızıldağ milli parkı diye internetten aratabilirler, resmi siteden doluluk oranları kontrol edilebilir.

YENİ NORMAL DÖNEME HAZIRIZ

KOVİD-19 sonrası döneme hazırlıyız. Dezenfekte işlemlerimiz devam ediyor. Her misafirden sonra dezenfekte etmeye hazırız. Milli Parkın kendi doğası da dezenfekteye yardımcı olacaktır. Hiçbirimizin hayatı KOVİD-19’dan sonra normal olmayacak. Sağlık turizmi önemli bir alan. Kızıldağ, bu alanda önemli bir potansiyel barındırıyor.”

Bu haber 1836 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...