“Asgari ücret peşinde koşanlar topraklarını değerlendirirlerse üç katı para kazanırlar”

3 Temmuz 2020 18:01

Senirkent Belediye Başkanı AK Partili Kadir Heybeli, 1 yıllık dönem içerisinde ilçede önemli dokunuşlar yaptıklarını söyledi. Heybeli, “Senirkent kendine güvenen, insanı mert, suyu sert bir yer. Senirkentli devletine çok yük olmaz. Okulunu kendisi yapmış, hastanesini kendisi yapmış. Meslek Yüksek Okulunu kendisi yapmış. Şu an huzurevini kendisi yapıyor. Devletine çok yük olmayan bir ilçe. Allah devletimize zeval vermesin. İnşallah 15 yılın eksikliğini kapatacağız” dedi.

Senirkent Belediye Başkanı Kadir Heybeli, Koronavirüs sürecindeki tedbirleri anlatarak, 1 yıllık dönemdeki icraatlarını değerlendirdi. Heybeli, 1 yılda önemli dokunuşlar yapıldığını, ilçenin çehresini değiştirecek işler yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:

İKTİDARLA BULUŞTUK

“20 yıldır Senirkent muhalefet partisi. İlk kez iktidar ile tanıştık. Belediyeyi alırken ne devralacağımızı biliyorduk. Aracı, gereci, binası ve herşeyi ile tamamen elden geçmesi gerekiyordu. Nereye baksak, nereye dokunsak elimizde kaldı. Hummalı bir çalışma başlattık. İlk önce temizlik işine girdik. Mezarlıklarımız içine girilmez haldeydi, tertemiz yaptık. Tamir olacak yerleri tamir ettik. İnsanın ölüsüne saygısı olmazsa dirisine saygısı olmaz. Atalarımız bizim için çok değerli.

GÜNDE 7 PİN PARKE TAŞ ÜRETİLİYOR

Göreve gelir gelmez toplu bayram namazı alanımız vardı. Orayı taş döşeme ile güzelleştirdik, tertemiz hale getirdik. Parke fabrikamız vardı. 20-25 yıllık, 15 yıldır atıl durumdaydı. İşler hale getirdik, parke üretimine başladık. Günde 6-7 bin adet parke taşı üretiyoruz. Senirkent’in ihtiyaçları için kullanıyoruz. Elek tesisimiz vardı. 35-40 yıllık tesis, ömrünü doldurmuş. Gelir gelmez ruhsatlandırdık ve ihalesini tamamladık yeniliyoruz. Yeni teknoloji kuruyoruz. Bölgemizin kum ve çakıl ihtiyacını buradan karşılayacağız. Bu zamana kadar sıhhatli çalışmıyordu. Sıfır kilometre, son teknoloji makine aldık.

ATIL ALANLARI DÜZENLEDİK

Belediyemiz karşısında peynir pazarı vardı, adı peynir pazarıydı. Üstü akıyor, altı donuyordu. Alt katını restore ettik, aylık 6 bin TL kira ile giyim mağazasına kiraladık. Pazarı hijyen hale getirdik, üzerine çatı kurduk. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile gelip, mallarını satıyorlar. Yan tarafında atıl bir tekstil atölyemiz vardı. Orayı konferans salonu ve yemek salonu haline getirdik. Güzel bir yerimiz oldu. İtfaiye garajımız vardı. Yıllardır çamur içerisindeydi. Üstü açık bir yerdi. Orayı Çevre Şehircilik Bakanlığı desteğiyle park ve itfaiye garajı haline getirdik. Onun yan tarafında depo yaptık. Pancar Kooperatifimize orayı kiraladık. Oradan da bir gelir elde ettik.

BELEDİYE-VATANDAŞ İŞBİRLİĞİNDE HUZUREVİ YAPIYORUZ

Huzurevi Projemiz var. Geldiğimizde temeli atılmış, kucağımızda bulduk. Bir yıldır emek veriyoruz. Şu an dış cephe boyaları bitti, pencere takılacak duruma geldik. İç işleri devam ediyor. İzmir’de hayırsever bir amcamız 4 süit dairenin yapımını üstlendi. Tüm masraflarını kendisi üstlendi. Belediyemiz ve hayırsever vatandaşlarımız ortaklığında yapıyoruz. Şu ana kadar devletten bir kuruş para almadık. Piyasaya da hiçbir borcumuz yok. Ve inşaatımız devam ediyor. İnşallah 1 yıl içerisinde tamamlayacağız. Yaşlı bakım ve huzurevimiz 90 kişi kapasiteli olacak. Bunun yanında istihdama da katkı sağlayacağız.

HAYVANCILIK BÖLGESİNDEKİ EKSİKLİKLERİ TAMAMLADIK

Değirmenderesi hayvancılık bölgesi ilan edilmiş. 20 yıldır hayvancılık bölgesi. 20 yıldır adı var. Seçimlere 15 gün kala açtılar, seçim geçti kapattılar. Biz geldikten sonra su depomuzu yaptık, elektriğini çektik. Bu yazın inşallah besicilerimizin ve hayvancılarımızın hizmetine sunacağız. Engebeli bir arazi idi, birkaç aylık çalışma ile araziyi düzledik.

TARIM İŞÇİLERİ İÇİN YER YAPTIK

Güreş yeri dediğimiz bir sahamız vardı. Mevsimlik işçiler burada kalıyordu. Buradan kaldırdık. Değirmenderesi mevkiine taşıdık. Elektrik ve su hattını çektik. Mevsimlik işçilerimiz için hazır durumda. Geldikleri zaman burada konaklayacaklar.

Rutin çalışmalarımız devam ediyor. Göreve gelince tüm araçları elden geçirdik. İtfaiye araçlarını yaptırdık. Cenaze aracımızı yeniledik.

YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Yapılacak çok işimiz var. İşin başındayız. Milletvekillerimize, devletimize çok ihtiyacımız var. Dünyada sağlık lideriyiz. Bugün Amerika denen süper güce Türkiye maske gönderiyor. 50-60 ülkeye yardım ediyoruz. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin.

SENİRKENT DEVLETİNE YÜK OLMAZ

Senirkent çok kendine güvenen, insanı mert, suyu sert bir yer. Senirkentli devletine çok yük olmaz. Isparta’da lise yokken, Senirkentliler Afyon’da okumuş. Okulunu kendisi yapmış, hastanesini kendisi yapmış. Bölge hastanesi varmış zamanında. Meslek Yüksek Okulunu kendisi yapmış. Şu an huzurevini kendisi yapıyor. Devletine çok yük olmayan bir ilçe. Allah devletimize zeval vermesin. Sayın Milletvekillerimiz bunları biliyor ve görüyor. İnşallah 15 yılın eksikliğini kapatacağız. Desteklerini görüyoruz.”

BİR AVUÇ TOPRAK

BİR AVUÇ PARA

Senirkent Belediye Başkanı Heybeli, tarımsal üretimin giderek değerli hale geleceğini belirterek “boş topraklarımızı değerlendirmeliyiz. Asgari ücretli iş peşinde koşanlar toprağını değerlendirse 3 katı para kazanır” dedi.

Senirkent Belediye Başkanı Kadir Heybeli, tarımsal üretimin önemine dikkat çekti. Senirkent’in yüzde 100 sulanabilir arazisi ile tarımda önemli bir potansiyel taşıdığını belirten Heybeli, asgari ücretli iş peşinde koşan gençlere ‘topraklarınıza sahip çıkın’ dedi. Heybeli, şöyle konuştu:

“20 yıl sonra bir avuç toprak, bir avuç para olacak. Üretim mutlaka olmalı. Bizim arazilerimiz çok güzel. Gidiyorlar asgari ücretli iş peşinde koşuyorlar ama topraklarımız bomboş. Bizim topraklarımız yüzde 100 sulanabiliyor. Çalışan insana ekmek çok. Ben 58 yaşındayım hala tarımla uğraşıyorum. Kendi tarlamda, bahçemde çalışıyorum. Gençlerimize tavsiye ediyorum. Arazileri işleseler 3-4 kat asgari ücret alırlar. Bence hastalık bir dönüm noktası olacak insanlar köyüne, toprağına geri dönecek. Aylık gelirleri 7-8’er bin TL olur. Senirkent tarımsal yatırım için önemli bir potansiyel. Senirkent’te barbunya ekimi başladı. 3-4 yıldır 15-20 kamyon kalkıyor. Bunun yanında kayısı var. Malatya’dan daha üstün. Elma üretimi hat safhada. Bölgemizde 150 bin ton elma üretiliyor. Fasulye olsun, pancar olsun, vişne olsun, kiraz olsun üretiyoruz. Mandalina, muz hariç hepsi üretiliyor. İnsanları buralara davet ediyoruz. Toprağa bakmamız lazım. Toprak kendine bakanı asla unutmaz, asla mağdur etmez. Üretmeliyiz, üretmeliyiz. “

ÜZÜMCÜLÜK GELİŞECEK

Başkan Heybeli, Senirkent üzümünün eski günlerine dönmesi için çalışma içerisinde olduğunu belirterek  “Üzüm bizim atalarımızın en önemli üretim kaynağından birisiydi. Ama sulu tarıma geçtikten sonra elma, kiraz, vişne, pancar olunca biraz üzüme rağbet azaldı. Aslında bizim üzümümüz maya olarak kullanıldı. O kadar lezzetli ve sağlıklı bir ürün. İnsana yararlı bir üzüm. Biz tekrar eski bağcılığı canlandırmak istiyoruz. Bunun için belediye olarak 20 dönüm örnek üzüm bağı kuracağız. Bağ olan araziler şu anda atıl vaziyette. Toprak ucuz, ekonomik” dedi.

SENİRKENT HALKI TARLADA, BAHÇEDE

BURAYA KORONAVİRÜS GİRMEZ

Senirkent Belediye Başkanı Kadir Heybeli, ilçede koronavirüs vakasının bulunmadığını, her türlü tedbirin alındığını söyledi. Senirkent’te herkesin tarlasında, bahçesinde olduğunu belirten Heybeli, bu nedenle koronavirüs riskinin minimum olduğunu kaydetti. Heybeli, “Senirkent’te de koronavirüs ile mücadele ilk günden beri devam ediyor. İlçe merkezimizi ve köylerimizi haftada 2 kez dezenfekte ediyoruz. Halkımızı sokağa çıkmamaları için uyarıyoruz. Senirkent tarım bölgesi olduğu için insanlar çalışmaya gidiyor. Üretime devam etmek zorundayız. 65 yaş üstü vatandaşlarımızı her türlü ihtiyaçları belediyemiz ve kaymakamlığımız tarafından karşılanıyor. İstekleri evlerine kadar götürülüyor. Peynir pazarını kapattık. Sebze pazarımız faaliyette, tedbirleri aldık. Senirkent’te halk eğitim ve belediyemiz maske imalat ediyor, halkımıza dağıtıyoruz. Hemen hemen her gün parklar, bahçeler ilaçlıyoruz. Yollarımızı haftada bir gün yıkıyoruz. Köylerimizde dezenfekte yapıyoruz.  Çok şükür şu ana kadar bir hastamız olmadı. Gençali köyünden bir teyzemiz vardı o da Allah’a şükür pozitif çıkmadı. İnsanlar arazide etime, dikime devam ediyor. Bezelye diktik, haşhaş ektik, barbunya, fasulye ekimine başlandı. Çapa çalışmaları var. Hummalı bir çalışma var. Vatandaşımızın çoğu arazide” diye konuştu.

 

 

Bu haber 1441 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...