ITKM AÇILIŞI ARTIK GÜN SAYIYOR..

10 Temmuz 2020 18:01

Isparta’ya gelen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhittin Gülal, ITKM inşaatının biteceği tarihi açıkladı.  Başkan Gülal, 1 Ekim 2020’de inşaatın Kültür Merkezi bölümünün biteceğini, tamamının ise 1 Mayıs 2021 yılında teslim edileceğini açıkladı.

Pandemi nedeniyle gecikme yaşanan inşaat çalışmaları yeniden başladı. TMSF Başkanı Muhiddin Gülal da kente gelerek, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile birlikte inşaattaki çalışmaları yerinde inceledi. Daha sonra inşaatın durumuyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

“BURADAKİ KATMA DEĞER FETÖ VEYA ŞİRKETE KALMAYACAK”

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ITKM inşaatının yüklenici firması olan Kadıahmetoğulları Asfalt İnşaat A.Ş.’nin TMSF kayyımında yönetilmesine karar verildiğini hatırlattı. Gülal, “Kadıahmetoğulları FETÖ münasebetiyle bizde ama bizdeki yapıdan bir farkı var, Kadıahmetoğulları Bank Asya’nın en büyük kredisinin borçlusu. Dolayısıyla bizim burada yapacağımız herhangi bir katma değerin ne FETÖ’ye ne de bu şirkete kalmasının hukuken ve idari olarak mümkünatı yok. Aslında biz burada bir taşla iki kuş vurmuş oluyoruz. Birincisi Isparta’nın kangren olmuş sorununu çözüyoruz, diğer taraftan da burada Bank Asya ve Kadıahmetoğulları şirketinin dükkanları var, alacağımızın tahsil kabiliyetini artırmış oluyoruz. Toplamda bu şirketin Bank Asya’ya borcu da 2.6 milyar lira. Dolayısıyla burada yapılan hiçbir şeyin bu şirkete kalması hukuken mümkün değil” dedi.

“2 BİNE YAKIN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

TMSF Başkanı Gülal, inşaatın tamamlanmasının ardından ITKM’nin Isparta’nın ve göller bölgesinin cazibe merkezi olacağını ifade ederek, toplamda 2 bine yakın kişinin burada istihdam edileceğini söyledi.

“ITKM’Yİ KAMERALARLA DONATACAĞIM”

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, ITKM’de çalışmalara başladıklarını ve bundan böyle artık çok yoğun bir çalışma ile ITKM’yi bir yıl içinde tamamlayarak hizmete sunacaklarını belirterek; “Bu konuda ilgili müteahhit firma sahibini uyardım. Burada işlerin savsaklanmadan yürümesi için burayı kameralarla donatıp, görüntüleri de İstanbul’daki ofisimden izleyerek çalışmaları yakından takip edeceğim” dedi.

 

 

 

Bu haber 1444 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...