HEM’in Kurban Kesim Kursu’na ilgi büyük

21 Temmuz 2020 18:05

Isparta Halk Eğitim Merkezi, her yıl olduğu gibi bu yılda ‘Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu’ açtı. Geçtiğimiz yıllarda 15 – 20 kursiyerin katıldığı kursa bu yıl müracaatlar 150’ye ulaştı. Merkez Müdürü Niyazi Karadem, kurslara kayıtların devam ettiğini bildirdi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, her yıl olduğu gibi bu yılda yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ‘Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu’ açtı. Söz konusu kurs yaklaşık 30 saat süreli ve kursa yoğun müracaat olması nedeniyle kurs 50’şer kişilik 3 grup şeklinde gerçekleştiriliyor. Günün belli saatlerinde teorik eğitim alan kursiyerler kurs sonunda Yazısöğüt Köyündeki Isparta Belediyesi Mezbahanesi’nde uygulamalı eğitime tabi tutuluyor.

Kurban Bayramı'nda yaşanan kazaların azaltılması ve kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için açılan Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu'nda kursiyerlere kurban kesimi öğretiliyor. Isparta Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü binasında verilen teorik kurslardan sonra Isparta Belediyesi Mezbahanesinde uygulamalı eğitim veriliyor. Kursiyerler, kurban kesiminin dini yönü, hijyen ve bulaşıcı hastalıklar konusunda da bilgilendirildi.

HEM TEORİK HEM

UYGULAMALI EĞİTİM VERİLİYOR

Kurban Kesim Elemanı Kursu'nda teorik eğitmin ardından uygulamalı eğitime geçen kursiyerler, Mezbahanede profesyonel kasaplar tarafından canlı olarak, kurban kesim öncesi muayene, kesim işlemi, şişirme, tulum çıkarma ve açma yöntemiyle yüzme eğitimleri, deri muhafazası, çevre sağlığı ve atıkların uzaklaştırılması, olası bulaşıcı hastalıkları tanıma ve tedbir alma, et muhafaza işleme ve tüketim ile ilgili uygulamalı eğitimler veriliyor.

Kurban kesiminin tüm inceliklerini bizzat işin uzmanlarından öğrenen kursiyerler, eğitimlerin sonunda düzenlenecek sınavla sertifikalarını Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden alacaklar.

 “KURSUMUZU KORONAVİNÜS PANDEMİ TEDBİRLERİNE UYGUN OLARAK YAPILIYOR”

Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü olarak Kurban kesme elemanı yetiştirme kursu açtıklarını belirterek “Bilindiği gibi, bu yıl Koronavirüs pandemisi olayı çıktı. Bu nedenle biz de düzenlediğimiz kurslarda bu tehdide karşı gerekli tüm önlemleri alarak kurslarımızı açıyoruz. Diğer bir deyişle kurslarımızda maske takılması, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak kursiyerlerimizi eğitiyoruz. Bu yıl pandemiden midir nedir bilemiyorum ama müracaatlarda bir hayli ciddi artış yaşanıyor. Zira, geçtiğimiz yıllarda 15 – 20 kişinin başvurduğu kursumuza bu yıl başvurular 150’ye kadar ulaşmış durumda.

Gerek Koronavirüs pandemisi nedeniyle gerekse kursa olan yoğun ilgi nedeniyle bu yıl kursumuzu 50’şer kişilik 3 grup şeklinde yapıyoruz. Kursumuz için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde görevli Veterinerler ve İl Müftülüğü bünyesinde görevli Din Uzmanları tarafından gerçekleştirilmektedir. 

“İSLAMİ USULLERE GÖRE

KURBAN KESMESİNİ ÖĞRENİYORLAR”

Kursumuzda, kursiyerlerimize İslam usullere göre kurban kesimi kurban kesiminde dikkat edilecek hususlar konusunda bilgi veriliyor. Kurslarımızın teorik bölümünde hocalarımız verimli bir şekilde kursiyerlerimizi bilgilendiriyor. Kursun son bölümünde ise, uygulamalı kurs veriliyor. Uygulamalı kurslarımızda her kursiyerin en az bir hayvan kesmesini sağlıyoruz. Böylece Kurban Bayramında sağlıklı ve güvenli bir şekilde kurban kesen elemanlar yetiştiriyoruz.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ

BAŞDEĞİRMEN’E TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursumuzun uygulamalı bölümünde bizlere yardımcı olan ve kursumuza destek vererek Mezhabahe’de uygulamalı eğitim yapılmasını sağlayan Belediye Başkanımız sayın Şükrü Başdeğirmen ve Mezbahane yöneticilerine teşekkür ediyorum.

Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, konuşmasının sonunda başta Isparta halkı olmak üzere tüm İslam aleminin Mübarek Kurban Bayramını şimdiden kutladığını sözlerine ekledi.

 

 

Bu haber 1378 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...