Komutanların görev yerleri değişti

5 Ağustos 2020 18:25

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), kararları kapsamında; Kara, Deniz ve Hava Kuvvet Komutanlıkları bünyesindeki general ve amiral atamaları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; Isparta’da görev yapan komutanların görev yerleri de değiştirildi.

Kara, Deniz ve Hava Kuvvet Komutanlıkları bünyesindeki general ve amiral atamaları, Resmi Gazete'de yayımlandı.  Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan atama kararına göre; Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 127 general ve amiralin görev yerleri değişti. Bu kapsamda, Kara Kuvvetleri'nde 74 General, Deniz Kuvvetleri'nde 36 amiral ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 17 generalin görev yerleri ve pozisyonları değişti.

Yapılan atamalarla; Isparta Garnizon Komutanı ve Isparta Terörle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay Genel Kurmay Başkanlığı (Ankara) emrine atandı.

Eğirdir Dağ Komando Okulu Ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Budakçı YAŞ kararları çerçevesinde geçtiğimiz günlerde emekliye ayrılmıştı. Budakçı’nın yerine Vize – Kırklareli’de bulunan

41. Tugay Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç atandı.

Halen Isparta Kara Havacılık Okulu Erkan Başkanı olarak görev yapmakta olan Tuğgeneral İsmail Yayan, aynı okulun Komutanlığına atandı.

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1321 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...