“Veliler mevcudu kalabalık okulları tercih etmemelidirler”

11 Ağustos 2020 17:43

Özel Isparta Bilim İlkokulu Kurucu Müdürü ve Mavi Gül Kreş Anaokulu kurucusu, Tema vakfı il temsilcisi Aysel İnce, pandemi süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Mevcudu kalabalık okullar yerine mevcudu az sayıdaki okullara yönelimin önemine dikkat çeken İnce, tedbiri bırakmamaları gerektiğinin altını çizdi.

İnce, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bütün ebeveynlerin en kıymetli varlığı olan çocukları pandemi sürecinde, kalabalık okullarda; korona virüsü ile yoğun olmak temasta kalmak zorunda kalabilir. Pandemi süresince vatandaşlar; covit19 un bulaş riskini azaltmak için; sosyal faaliyetlere, kalabalık ortamlara katılmaktan kaçınmaya ve sosyal mesafe kuralına uymaya davet ediliyor. Buradan kıyasla;

Veliler mevcudu kalabalık okullar yerine, mevcudu az sayıdaki okullara yönelmelidirler.

Çünkü; Okulların mevcut fiziki ortamları pandemi süreci öncesinde planlanarak kalabalık gruplar için yapılmıştır. Özel büyük kolejlerde ise maddi kazanca göre sınıf mevcutları belirlenmiştir.

Şu anda var olan sınıf mevcutları 24 (yirmi dört) civarı olan kolejler sınıf mevcutlarını tam zamanlı eğitim için nasıl azaltabileceklerini düşünmektedir. Hibrit eğitim gibi mevcudu ikiye bölünerek haftanın iki-üç günü eğitim planlamaktadırlar. Halbuki geçen dönem kaybedilen zaman dahil, çocuklarımızın boşa geçirilebilecek zamanları yoktur. Geçmiş telafi edilerek tam zamanlı eğitime (5 gün), tüm hijyen tedbirleri alınarak devam edilmesi gerekmektedir. Devlet okulları; her eğitim kademesi (okulöncesi-ilkokul-ortaokul-lise) çocukları yaş grupları farklı olduğu için, oluşabilecek pedogojik sorunları önlemek adına ayrı ayrı binalarda, yada bölgelerde eğitim-öğretim hizmeti vermektedir. Şimdide pandemi sürecinde; okul ve sınıf mevcutlarını azaltma yönünde planlar yapmakta olsa da, sonuçta ana binaya giriş mevcudu butik okullar kadar az olmadığı için tedbirlerin uygulanmasında zorluk yaşayacağını düşünüyoruz. Farklı eğitim kademelerini bir arada bulunduran; özel mevcudu büyük kolejler de devlet okullarında ki gibi yaşadığı pedogojik sıkıntıların yanında şimdide pandemi sürecinde hijyen tedbirlerini almada ve uygulamada zorluk yaşayabilecektir. Öğrenciye düşen eğitim öğretim faaliyeti zamanını haftada iki-üç güne indirerek faaliyetlerini yürütmeye çalışacak yada uzaktan eğitime yönelecektir. Bu durumda olan velilerin evde çocuklara destek ihtiyacı olacaktır. Burada en büyük sıkıntıyı eğitim öğretim hizmeti alan veliler ve öğrenciler yaşayacaktır. Eğitim öğretim hizmeti alan veliler böyle sıkıntılı zamanda kalabalık okullarda hizmet alma çalışması yerine okul ve sınıf mevcudu az farklı eğitim kademelerinde hizmet veren butik okulları tercih etmelidirler. Bu okulların mevcutları az olduğu için sıkıntı yaşamayacakları programlarını tüm haftaya yerleştirerek hizmet vereceklerdir. Öyle bir program yapabilecekler ki her sınıfın dinlenme saatinde diğer sınıfla karşılaşmasını bile engelleyebilecekler, en sağlıklı okul olarak diğer zamanlarda da özel derslerle, bire bir tam öğrenme ile kontrollü yollarına devem edebileceklerdir. Aynı zamanda mevcutları az olduğu için kurum binasına giriş çıkışlarda, hijyen tedbirlerini almada , sosyal mesafe kuralını uygulamada, öğrencilerine diğer okullara göre daha fazla hizmet verecekler, veliler ve öğrenciler de mağduriyet yaşamayacaklar, evde de ek yardımcıya ihtiyaç duymayacaklardır..

Pandemi süreci; butik okullarda (Butik=küçük=mevcudu az okul ) eğitim öğretim alma Zamanıdır”

*Haber Merkezi

 

 

Bu haber 1292 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...