Belediye kiracılarını rahatlatan karar

17 Ağustos 2020 17:57

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği, Covid – 19 pandemisi nedeniyle Belediye kiracılarından kira bedellerinin alınmaması kararı dün Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti.

Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan Ağustos ayı olağan toplantıları Cuma günü yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Bu doğrultuda, Cuma günü yapılan toplantıda meclisin üçüncü maddesinde bulunan; 16.04.2020 tarih ve 7244 Sayılı Kanunun 1. Maddesinin c bendi (faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan işletmelerin faaliyette bulunmadığı döneme ilişkin olarak kira bedelleri tahsil edilmez) gereğince kira bedellerinin alınmaması hususunun görüşülmesi konusu ele alınarak karara bağlandı. Konu ile ilgili olarak Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Fahretdin Gözgün tarafından okundu. Söz konusu raporda; faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan işletmelerin faaliyette bulunmadığı döneme ilişkin olarak kira bedelleri tahsil edilmez gereğince İl Hıfzısıhha Kurulu ile kapanan ve faaliyetleri durdurulan işyerlerinin faaliyette bulunmadığı süre kadar kira bedellerinin alınmaması,

Ayrıca kanunen 65 yaş ve üstü kişilerin 21 Mart 2020 tarihinden itibaren sokağa çıkması yasak olduğundan dolayı 65 yaş ve üstü kiracılardan açmadıkları süre kadar kira bedelinin alınmaması komisyonumuzca uygun bulunmamıştır” denildi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan söz konusu rapor daha sonra Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından meclis üyelerinin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

*Haber Merkezi

Bu haber 1254 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...