Kırsal Kalkınma Desteklemelerine devam..

21 Ağustos 2020 17:52

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı çerçevesinde İlimize toplam 17 proje kazandırıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle: “Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı Çerçevesinde;13. etap kapsamında İlimize toplam 17 proje kazandırılmış olup,  bu projelerin 5 adedi ekonomik yatırım, 12 adedi ise ekonomik alt yapı yatırım projesidir. Projelerin toplam hibeye esas tutarı 8,4 milyon olup %50 'si Bakanlığımız tarafından hibe verilecektir.  Covid-19 pandemi sürecinde üretici ve yatırımcılarımızın yanında olunmuş ve projelerini hızlı bir şekilde tamamlamaları için teknik personelimiz tarafından yatırımcılarımıza destek verilmiştir.

Bu bağlamda ilimizde 7 adet çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi (slaj makinesi, balya makinesi, yem kırma/ezme dağıtma makineleri, meyvecilik için file sistemleri) adı altında sağlanan projeler tamamlanmış olup, 731.000,00 TL hibeye esas proje tutarının bir kısmı ödenmiş bir kısmı ise ödenme aşamasındadır. Diğer projelerimiz ise yapım aşamasında olup, İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma Ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından takip ve destekleri sağlanmaktadır”.

*Haber Merkezi

Bu haber 1348 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...