“Kurt hayvan da, koyun-keçi hayvan değil mi?”

16 Eylül 2020 15:54

Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Köroğlu, kurtların meralarda, ağıllarda koyun ve keçilere saldırıp öldürdüğünü belirterek, son olarak ayın son haftasında aynı olayın meydana geldiğini söyledi.

Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Koroğlu, artık isyan noktasına geldiklerini belirterek, “Madem hayvan hakları var. Kurt kadar Koyun ve Keçiler de bir hayvan. Onların hakkı da var” dedi.

Köroğlu, konu ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; “Deniyor ki hayvancılık azalıyor, şu oluyor, bu oluyor. Tabi ki olur. Neden? Siz koyun ve keçileri korumazsanız, onları koruyan yasalar çıkarmazsanız böyle olur. Nerde bu yetkililer? Bu kurtları ortama salan, çoğaltan vatandaşlara hiçbir ceza yokken, sürülerimize saldırdıklarında biz kurtları vurmaya kalktık mı herkes tutturmuş bir hayvan hakkı sürüp gidiyor.

Ne olacak bizim bu halimiz ve bu hakkımız. Bizim bunların karşısında hiç mi hakkımız yok? Bu hayvanlar bizim değil mi? bizim emeğimiz değil mi? Bu işten ekmek yiyen, ailesinin geçimini sağlayan binlerce çoban kardeşimin alın teri değil mi? Nerde bu yetkililer? Bizim bu yaşadıklarımızı neden görmüyorlar veya görmezden geliyorlar?

Madem hayvan hakları var. Kurt kadar Koyun ve Keçiler de bir hayvan. Onların hakkı da var. Artık bıktık bu kurt işinden. Bu sorunun bir çaresine bakılsın. Artık Yeter” dedi.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...