“Amatör ruhla bugünlere geldik”

24 Eylül 2020 18:00

Isparta’yı Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde temsil edecek olan Gelendostspor Başkanı İsmail Esen, Antrenör Fatih Bozbaş, güller diyarında yeni sezonda başarıyla temsil edeceklerini söylediler.

BLT Türk ekranlarında her Salı akşamı yayınlanan Levent Doğan ile Spor Vakti’nin sporun sesi olmaya devam ediyor. Konuklar ise Isparta’yı Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde temsil edecek olan Gelendostspor Başkanı İsmail Esen, Antrenör Fatih Bozbaş, Spor Yorumcuları Sedat Cican ve Emrah Çelik’ti. Türkiye genelinde ise antrenör ve sporcuların canlı telefonda katıldığı programda alt liglerdeki son durum masaya yatırıldı.

                Gelendostspor Başkanı İsmail Esen, amatör ruhla mücadele ettiklerini belirterek, “Amatör ruh dediğimiz ruhu biz yaşayarak bu günlere geldik. Yaklaşık beş sene önce 2. amatör ligden bir takım teslim aldık. Burada halı sahalara gidip futbolcu seçtik. 2. Amatör ligde şampiyon olup 1. amatöre lige çıktık ve bu sene de Fatih hocamla bana nasip oldu Bal Ligini gördük.

Transfere girmek istiyoruz, görüştüğümüz futbolcular oluyor fakat ne zaman oynanacağı belli olmayan bir ligde ne vaat edebiliriz? Açlık daha büyük bir salgın getirecek burada 55 bin kişiden söz ediyoruz.  Karar verici organ olmak inanın çok zor bir durum. Dün Rıdvan Dilmen’in açıklamalarını dinledim. En temiz lig olan Bal’ı bırakıp şaibelerin olduğu ligler hakkında konuşuyor, açıklama yapıyor.  Sakatlanan futbolcular için geçen sene bir araştırma yaptım. Bununla ilgili Gençlik Spor’un bir yasası var. Çoğu kişi ne başkanlarımız ne de kulüplerimiz bilmiyor. Hastanelere başvurduğu takdirde amatör sporcu bedava tedavi olabiliyor” dedi.

Gelendostspor Antrenörü Fatih Bozbaş ise Isparta’ya yakışır bir şekilde mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, “Yıllardır hasret kaldığımız Gelendost’un, Sütçüler’in, Yalvaç’ın hak ettiği ligi Gelendost’a bize nasip oldu. Çok güzel bir başkan, yönetici, taraftar kitlesi ve tesisi ile elması, sporla iç içe insanlarıyla, aslında insanların görmediği birçok güzellikleri ile Isparta’yı çok güzel temsil edeceğini ve yakıştığını düşünüyorum.

Biz eğitimciler, antrenörler kulüplerin ayakta kalması için çok uğraşıyoruz ama Keçiborlu’nun, Yalvaç’ın, Sütçüler’in de burayı hak ettiğini düşünüyorum. Federasyon ve spor yetkililerine sizin sayenizde sesimizi duyurarak daha çok takımları çıkarabileceğimize inanıyorum.

Biz Gelendost olarak kalıcı olmak istiyoruz. Sporcu çocuklarımızı çoğaltmak istiyoruz.

Tek sevdamız yukarı. Ispartaspor, Gelendostspor Isparta’yı en iyi şekilde temsil edecektir maddi olarak çok maddi yük gözükmese de Gelendost halkı bunun altından kalkacaktır. Gelendostspor’u ve elmamızı Akdeniz bölgesine duyuracağımıza ve ses getireceğimize inanıyorum. Buradan yönetime çok teşekkür ediyorum. Beni rahat ettiren bir yönetimle çalıştım, her gittiğim yerde beni destekleyen taraftarlara da spor kamuoyunun önünde teşekkür ediyorum.  Güzel günler hepimizin olacak” diye konuştu.

                Takımın bugünlere gelmesinde başta TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç’e, AK Parti Isparta Milletvekilleri Recep Özel’e, Mehmet Uğur Gökgöz’e teşekkür eden Başkan Esen, “Milletvekillerimizin yanı sıra Belediye Başkanımız Mehmet Sezgin de takımımız için gece gündüz çalıştı. Başkanımıza ve ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez’e de teşekkür ediyoruz” dedi.

                Amatör Liglerin son durumuyla da ilgili konuşan genç teknik adam Bozbaş, “Birçok çözüm aslında var biz sporun mutfağından gelen sporun içinde olan insanlar bunları biliyoruz kendi aramızda da konuşuyoruz. Koskoca yönetim, federasyon bu konu hakkında nasıl bir açıklama yapamaz.  Ben buradan federasyona sesleniyorum. Biz aslında 50 bin kişi değil 500 bin kişiyi de geçeriz. Çok kalabalığız. Geniş bir kesime hitap ediyoruz.

Pandemiden dolayı oynatmadığın sporcuya işsizlik maaşı veriyor musun? Bir antrenöre, masöre, malzemeciye de aynı şekilde. Federasyon olarak sağlık sigortasından faydalanabilmeleri için 15 günlük sigortalı gösteremez misiniz? Ben federasyonun tescilli antrenörüyüm benim sigortam da maaşım da yok.  Ayıplamak için söylemiyorum ama ben sanayi de çalışıp akşam antrenmanımı yapıp daha sonra maça çıkarsam Bal Liginin 3. ligden ne farkı kalır?

Tok açın halinden anlamaz. Bir federasyon bir kulübün bütçesinin %1’ini ayırsa, bir futbolcu eksik transfer yapsa şu an alt liglerdeki bütün takımların sorunu çözülür.

Türkiye’nin en zengin kulübü federasyondur. Federasyon biz antrenörlerin yarım sigortasını yatırıp maaşını yatıramıyorsa ben bu ülkede antrenörlük yapmaktan utanıyorum.

Bir futbolcunun bir antrenörün değeri bu dünyada verilmiyorsa ben bu federasyonu şiddetle kınıyorum.  Biz düştüğümüzde federasyon bizim yanımızda değilse iyi günümüzde de yanımızda olmasına gerek yok.  Barış Altıntaş çok güzel bir açıklama yapmış. Tüm kulüplerin sesi olmuş. Kulüp başkanlarının, kulüplerin de destek vermesi lazım.   İmkanımız yettiği doğrultuda lig olacakmış gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz” diye konuştu.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1574 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...