TED Kolejinin Covid-19’a Karşı Avantajı Var

2 Ekim 2020 15:53

TED Koleji Anaokul ve İlkokulu Müdürü Hüseyin Avni Şataf, 40 dönümlük kampüs alanı ile binanın fiziki yapısı ve alınan önlemlerle eğitim-öğretim sürecinin normal dönemden farksız bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Merhum İşadamı Şevket Demirel’in vizyon projelerinden birisi olan TED Isparta Koleji, dünyanın başına bela olan koronavirüs sürecinde bulaş riskinin en az olduğu yerleşkelerden birisi. Zira 40 dönümden oluşan kampüsteki anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve diğer ortak alanlar tek katlı bir binadan oluşuyor. Tüm sınıflara ait özel bahçe ve teras bulunuyor.

TED Koleji Anaokul ve İlkokulu Müdürü Hüseyin Avni Şataf, ana sınıflardan, birinci sınıflar, sekizinci sınıflar ve on ikinci sınıflarda devam eden eğitim sürecini  anlattı. Şataf, şu açıklamalarda bulundu:

 “TED Koleji olarak uzaktan eğitime geçen eğitim-öğretim yılının son döneminde ana sınıflarında başladık. Orada 3 haftalık eğitim yaptık. 3 haftalık dönem içerisinde tüm önlemler alındı. Fiziki yapımız itibariyle, 40 dönüm arazi, okul öncesi bölümde müstakil bir alan olması, her sınıfın terasa, bahçeye açılıyor olması, ana sınıfının yapı itibariyle geniş olması COVİD-19 döneminde büyük avantaj sağladı. Neredeyse derslerimizin tamamını bahçede yapabildik. Sonra tatil oldu. Ağustosta yaz okulu açtık. Yaz okulu açanlara tekrar izin verilmedi. O yüzden anaokulumuz hiç kapanmadı. Şimdiye kadar hiç problemimiz olmadı. Eğitim-öğretimimiz eskisi gibi devam ediyor. Önlemler alındı. Çocuklar bizlere göre çok duyarlı. Onlar etrafından gözlemlediği ve aldığı eğitimlerle bütün kurallara uyuyorlar. Bütün alanı sosyal mesafeye uygun şekilde dizayn ettik. Çocuklarda artık bu kurallar içselleşti. Bazen birbirlerini uyarıyorlar.

ARTIK OKUL EVE TAŞINDA

VELİ İLETİŞİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Şimdi de birinci sınıflar, sekizinci sınıflar ve on ikinci sınıflar okulda. Öğretmenlerimiz şu an okuma yazma eğitimine başladılar. Birinci grup sesleri bitirdiler. Birinci sınıflarda hem yüz yüze eğitim var hem online eğitimimiz var. Çocuklarımız okul öncesinden uzaktan eğitime alışık olduklarından şu anda birinci sınıfta zorluk yaşamıyorlar. Artık okul eve taşındı. Veli iletişimi önem kazandı. Velilerimizle iletişim kanallarımızı daha da artırdık. Okulumuzun portalı üzerinden iletişim kuruyoruz. Telefonlar ve gruplarla velilerle sürekli iletişim halindeyiz. Çünkü velilerden gelen geri dönüşümlerle yapmış olduğumuz eğitim-öğretimimizi daha da iyileştiriyoruz. Geçen hafta birinci sınıf velilerimizi bahçemizde ağırladık. Okulumuz 40 dönüm. Bahçede veli toplantısı yaptık. Hepsi de memnuniyetini ifade etti. Bundan sonraki aşamada zannedersem ikinci sınıflar dahil olacaklar. Bakan beyin ifadeleri ile eğitim-öğretime başlayacaklar. Bakanlık ne derse biz ona uyuyoruz.

Okula yüz yüze gelemeyen tüm sınıflarda TED Genel Merkezinin destekleriyle sınıflarımızdan ders yapıyoruz. Öğretmenlerimiz okula gelip, online eğitimlerini sürdürüyorlar.

OKULUN TÜM MUSLUKLARI DEĞİŞTİRİLDİ

OKULUM TEMİZ BELGESİ ALINDI

Sınıf hazırlık gruplarımız 8 ve 12. Sınıflarda sanki yüz yüze eğitim alır gibi devam ediyorlar. Okulda kovid-19’a yönelik çok önlem aldık. Okuldaki tüm musluklarımızı değiştirdik. Okulum Temiz Belgesine başvuru yapmıştık, onu da aldık. Okulumuzun sınıf ve koridor genişlikleri sürekli havalandırmaya uygun. Pandemi bize çok yönden sıkıntılar yaşattı. Ama kazandırdıkları da oldu. Uzaktan eğitim etkin bir şekilde kullanılmaya başlandı. Bu süreç bittiğinden uzaktan eğitim olmazsa olmazlar arasında olacak. Veli toplantıları, öğrenci etütleri ve olabilecek her şey online olarak yüz yüzeye destek amaçlı olacak.

TENEFFÜSLERDE BAHÇEYE ÇIKILACAK

Önümüzdeki dönemde havalar soğumaya başlandığında velilerimizde kaygılar oluştu. İklime göre kıyafet giyimini önemsiyoruz. İklime göre kıyafet olursa okul içinde olmak zorunda değilsin. Geçen yıl okul bahçesinde çadır kurduk ve burada konakladık. Tüm öğrenciler ve veliler okul bahçesinde sabahladı. Doğada yaşam koşullara uygun bir şekilde yapılırsa sorun yaşanmıyor. Öğrencilerimiz uygun kıyafetlerle geldikleri zaman teneffüs için dışarıya çıkabilecekler.

ŞEFFAF BİR YÖNETİM SERGİLİYORUZ

Pandemi döneminde okulda eğer bir vaka olursa, ki olabilir… Sadece burada değil, her yerde olabilir. Önemli olan pandemi eylem planına göre hareket edip, birimleri harekete geçirmek. Şeffaf bir süreç yürütüyoruz. Velilerimizi bilgilendiriyoruz. İçleri rahat. Bütün personelimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz biliyor ki ‘okulumuz şeffaf. Sağlık Bakanlığı kuralları uygulanır.” Bu nedenle velilerimizin içi rahat.

PSİKO DESTEK VERİYORUZ

Okulumuz rehberlik birimi çocukların psiko-sosyal durumlarıyla ilgili ailelerle ve öğrencilerle çalışmalarını sürdürüyor. Öğrencilerimizin sosyal ve duygusal anlamda desteklenmesi çok önemli. Rehberlik birimimiz bu konuda çocuklara destek olabilecek tüm çalışmaları yürütüyor.”

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1763 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...